Apa de la robinet e mai bună decât apa îmbuteliată la bidoane, spun specialiştii

de:
08 mai 2012
0 afișări
Apa de la robinet e mai bună decât apa îmbuteliată la bidoane, spun specialiştii

Potrivit Institutului de Bioresurse Alimentare din Bucureşti, apa îmbuteliată în bidoane, care se consumă în sistem „watercooler” în instituţii şi corporaţii, este periculoasă, din cauza faptului că apa stă foarte mult în acele recipiente.

„Apele minerale sunt extrase din izvoare de la munte, unde terenurile nu au fost îngrăşate cu nitraţi. La apa plată poate fi un risc mai mare, pentru că izvoare sunt şi la şes, unde agricultorii fac exces de îngrăşământ. Periculoasă este însă apa îmbuteliată, cum există prin corporaţii, pentru că stă mult timp în butoaiele acelea şi se poate contamina. Mai sănătoasă este, surprinzător, apa de la robinet pentru că e testată permanent”, afirmă Nastasia Belc, directoarea IBA, conform evz.ro.

Calitatea apei care curge la robinet este testată periodic, iar consumatorii pot verifica ce caracteristici are aceasta pe site-ul companiei Apa Nova. Consumatorii pot afla ce concentraţie de minerale se găseşte în apă.

Laboratorul Apa Nova Bucureşti efectuează analize ale apei potabile conform unui program lunar din diferite zone ale Capitalei, clar definite, în funcţie de numarul de locuitori. Sunt prelevate probe de apă potabilă din 49 de puncte fixe de recoltare, stabilite pe zone de alimentare cu apă.

Buletinul de analiză a apei potabile cuprinde indicatori organoleptici, fizico-chimici şi bacteriologici, unităţile de măsură, valorile obţinute, valorile maxim admise şi referenţialul de analiză.

Cookies