LA MINE-N CARTIER

Apă caldă şi căldură în Bucureşti, mai scumpe cu 37% din august

Hotărârea prevede majorarea preţului gigacaloriei cu 37%, dar şi o nouă metodă de facturare. Mai exact, bucureştenii vor putea opta şi pentru achitarea facturii la căldură în tranşe egale, pe parcursul întregului an, cu acordul asociaţiilor de locatari. Această măsură a fost inclusă în noul proiect pentru a mai reduce din cuantumul facturii pe timp de iarnă, compensat astfel de costul suplimentar din lunile de vară.

„Măsura se aplică de la 1 august dar va fi resimţită de bucureşteni la sfârşitul lunii octombrie. La un apartament de 2 camere, locuit de o familie de 3 persoane, se va plăti în jur de 110 lei pe tot parcursul anului” – a declarat Mircea Raicu, viceprimar al Capitalei.

„Această majorare salvează Primăria care are astfel posibilitatea să plătească la iarnă furnizorul de energie termică şi să subvenţioneze căldura pentru bucureştenii care au nevoie cu adevărat”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

După scumpirea cu 37 la sută, preţul local de facturare al energiei termice din Bucureşti va fi mai mic cu 14 la sută faţă de preţul mediu de facturare din principalele 12 municipii din România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button