Apa caldă și căldura din București. Centrală provizorie la CET Titan, închiriată pentru zona de Nord-Est a Bucureștiului, anunță Nicușor Dan

07 iun. 2022
1391 Afișari
Apa caldă și căldura din București. Centrală provizorie la CET Titan, închiriată pentru zona de Nord-Est a Bucureștiului, anunță Nicușor Dan

Termoenergetica SA a semnat azi, 7 iunie, contractul pentru închirierea unei centrale provizorii de termoficare. Aceasta va fi amplasată în locația fostului CET Titan, pentru a asigura o sursă suplimentară de energie termică în zona de Nord-Est a Municipiului București, anunță primarul general Nicușor Dan. În zona de Nord-Est a Bucureștiului se află sectoarele 1, 2 și 3.

După desființarea CET Titan în 2014, încălzirea locuințelor din zonă s-a făcut până acum de la CET Sud, aflat la mare distanță, ceea ce a dus la reducerea presiunii apei și implicit la furnizarea agentului termic sub parametrii normali, precizează edilul Capitalei.

Potrivit acestuia, noua centrală va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametrii normali și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.

Centrala va deveni funcțională în sezonul rece 2022-2023, după obținerea tuturor avizelor necesare.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu firma S.C Energofor S.A, cu posibilitate de prelungire până la 36 de luni, valoarea acestuia fiind de aproximativ 13 milioane de lei fără TVA.

Nicușor Dan a promis, de curând, că până la sfârșitul mandatului său avariile din rețeaua de termoficare nu vor mai fi o problemă sistemică, iar furnizarea căldurii și apei calde se va face la nivelul de acum 4-5 ani, când rețeaua nu era atât de uzată și de suprasolicitată.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies