Aoleu, Gucci! Polițiștii au reținut un cuplu din București care fura haine de lux ca să le vândă pe internet. Prejudiciul ajunge la 1,3 milioane de euro

15 nov. 2023
402 Afișari
Aoleu, Gucci! Polițiștii au reținut un cuplu din București care fura haine de lux ca să le vândă pe internet. Prejudiciul ajunge la 1,3 milioane de euro
Aoleu, Gucci! Polițiștii au reținut un cuplu din București care fura haine de lux ca să le vândă pe internet. Prejudiciul ajunge la 1,3 milioane de euro | Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Polițiștii de la Investigații Criminale au făcut percheziții domiciliare la două persoane din București, în cursul zilei de marți, după ce ar fi vândut produse de lux furate din Italia, prejudiciul ajungând la 1,3 milioane de euro.

În urma perchezițiilor, cuplul din București a fost reținut pentru 24 de ore.

Un cuplu din București a furat haine de lux ca să le vândă pe internet

Plângerea a fost făcută de un reprezentant al casei de modă Gucci, scrie Antena3.ro.

Poliția Capitalei transmite că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, două persoane ar fi comis mai multe furturi:

La data de 14 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

În fapt, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.

O parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns la noi în țară, iar apoi ar fi fost vândute pe internet. Livrările ar fi fost făcute de doi soți, amândoi fiind cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase, de pe teritoriul Italiei.

În urma perchezițiilor care au avut loc pe data de 14 noiembrie, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de lux, fiind vorba despre o sumă estimativă de 400.000 de euro.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști.

La data de 14 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

De asemenea, cei doi bănuiți au fost depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare.Cei în cauză a fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies