Aoleo, Gucci! La propriu, că s-a închis singurul magazin Gucci din București. Ne vedem la Milano sau la Obor

Aoleo, Gucci! La propriu, că s-a închis singurul magazin Gucci din București. Ne vedem la Milano sau la Obor
Aoleo, Gucci! La propriu, că s-a închis singurul magazin Gucci din București. Ne vedem la Milano sau la Obor | Sursă foto: Facebook-Gucci

Singurul magazin Gucci din București s-a închis. Acesta este primul din brandurile se lux ce iese de pe piața din România.

S-a închis singurul magazin Gucci din București

Închiderea acestuia reprezintă unul din cele mai importante evenimente ce au avut loc pe piața de lux din România. Magazinul a fost condus de familia Calagiu, timp de 11 ani. Gucci era unu din numele vechi și stabile, acesta fiind găzduit în incinta hotelului Athenee Palace Hilton de mai mult de un deceniu.

Marca de origine italiană a fost adusă pe piața românească în anul 2010 de antreprenorul Alessandro Amato. Franciza a fost mai apoi cedată familiei Calagiu ce deține afaceri și în alte domenii, precum cel al construcțiilor și mentenanței.

Anul 2020, un an ce a fost dezastros pentru multe afaceri din București a fost unul destul de bun în pofida situației sanitare pentru magazinul Gucci din Capitală. Cu toate că activitatea magazinelor fizice a fost suspendată pentru câteva luni, magazinul Gucci a avut o majorare a vânzărilor în acest an. Acesta a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei, o majorare de 10,7% față de anul 2019 și aproape dublu față de anul 2018.

Ne vedem la Milano sau la Obor

După cum spune o sursă din piață, motivul pentru care magazinul s-ar închide nu are legătură cu rezultatele afacerii din punct de vedere economic. Decizia a aparținut companiei-mamă care a dorit să renunțe la unitățile ce erau operate în franciză.

Familia Calagiu a mai închis în urmă cu mai puțin de doi ani și magazinul La Perla din Bucureşti. Bradul de lenjerie intimă de lux era și el operat tot în sistem de franciză. Acesta se afla la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu.