Aoleo, Gucci cu sacul și Vuittoane cu valiza! Haine, genți, șoșoni, parfumuri contrafăcute descoperite la percheziții în București și Ilfov

28 ian. 2022
516 Afișari
Aoleo, Gucci cu sacul și Vuittoane cu valiza! Haine, genți, șoșoni, parfumuri contrafăcute descoperite la percheziții în București și Ilfov
Aoleo, Gucci cu sacul și Vuittoane cu valiza! Haine, genți, șoșoni, parfumuri contrafăcute descoperite la percheziții în București și Ilfov | Sursă foto: Captură-Poliția Română

Poliția a anunțat printr-un comunicat că astăzi, 28 ianuarie 2022, au fost efectuate percheziții în București și Ilfov. Aceste descinderi au fost făcute în cadrul unui dosar privind vânzarea de bunuri contrafăcute.

Percheziții în două mari centre comerciale

Direcția generală de Poliție a Municipiului București a pus în aplicare vineri, 28 ianuarie, două mandate de percheziții în Capitală și în județul Ilfov, într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a bunurilor contrafăcute.

Aceste percheziții au fost efectuate în două mari centre comerciale unde erau vândute articole de îmbrăcăminte, parfumuri, articole de pielărie și alte tipuri de mărfuri. Toate articolele erau inscripționate cu numele unor brand-uri celebre.

Mii de articole contrafăcute au fost confiscate

În baza probelor ce au fost administrate în cauză, până la acest moment, au fost identificate zeci de standuri ce vindeau clienților aceste mărfuri contrafăcute. În desfășurarea acestei acțiuni de percheziție poliția a avut parte de sprijinul Jandarmeriei Române și a Jandarmeriei București. Din cele două centre comerciale au fost colectate câteva mii de articole ce sunt susceptibile de a fi contrafăcute. Conform comunicatului dat de Poliția Română peste 1.000 de saci de mărfuri au fost confiscate.

De asemenea tot în cursul zilei de astăzi polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov, Călărași și Teleorman, conform unui comunicat dat de Ministerul Afacerilor Interne. Acestea au fost făcute în cadrul unui dosar penal privind importul ilegal de deșeuri. La această acțiune au participat și echipele din cadrul Direcției Generale a Vămilor și a Gărzii Naționale de Mediu.

Acțiunile desfășurate de structurile MAI au scopul de documenta activitățile infracționale ale persoanelor bănuite. De asemenea se dorește și recuperarea prejudiciului și confiscarea bunurile obținute, deținute sau comercializate ilegal. Persoanele care desfășurau activitățile ilegale depistate în urma perchezițiile vor fi audiate, în vederea luării măsurilor prevăzute de lege.

Cookies