ARHIVA B365

Anvelopele de iarnă, obligatorii de-abia din 2011

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat joi că participanţii la trafic vor fi controlaţi dacă şi-au montat cauciucuri de iarnă începând din 1 noiembrie 2011, dată de la care, cei care vor fi prinşi în neregulă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei, relatează REALITATEA.NET.

„Principalul scop al Ordonanţei pe care am emis-o privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă a fost securitatea pe drumurile publice. Reprezentanţii Transportatorilor au precizat că pe perioada iernii nu vor ieşi pe drumuri dacă nu sunt dotaţi corespunzător. Ordonanţa nu a fost retrasă de pe site, dar ea va fi amendată şi va merge în continuare spre adoptare”, a spus Boagiu.

Aceasta a precizat că reglementarea obligativităţii cauciucurilor de iarna exista din 2002, dar că aceasta nu a fost respectată. „Începînd din 1 noiembrue 2011, cei care vor fi prinşi circulând fără cauciucuri de iarnă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei. Ministerul va supraveghea dacă CNADNR îşi va face datoria in privinţa deszăpezirii drumurilor naţionale.

Anca Boagiu s-a întâlnit joi cu reprezentanţii transportatorilor, în urma căreia a fost luată decizia ca obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă să nu fie aplicată din acest an, ci începând de anul viitor.

Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG potrivit căruia şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie. Totodată, autovehiculele vor trebui să aibă montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button