Anvelopele de iarnă, obligatorii de-abia din 2011

de:
11 nov. 2010
2 Afișari
Anvelopele de iarnă, obligatorii de-abia din 2011

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat joi că participanţii la trafic vor fi controlaţi dacă şi-au montat cauciucuri de iarnă începând din 1 noiembrie 2011, dată de la care, cei care vor fi prinşi în neregulă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei, relatează REALITATEA.NET.

„Principalul scop al Ordonanţei pe care am emis-o privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă a fost securitatea pe drumurile publice. Reprezentanţii Transportatorilor au precizat că pe perioada iernii nu vor ieşi pe drumuri dacă nu sunt dotaţi corespunzător. Ordonanţa nu a fost retrasă de pe site, dar ea va fi amendată şi va merge în continuare spre adoptare”, a spus Boagiu.

Aceasta a precizat că reglementarea obligativităţii cauciucurilor de iarna exista din 2002, dar că aceasta nu a fost respectată. „Începînd din 1 noiembrue 2011, cei care vor fi prinşi circulând fără cauciucuri de iarnă vor primi amenzi situate între 400-2.000 de lei. Ministerul va supraveghea dacă CNADNR îşi va face datoria in privinţa deszăpezirii drumurilor naţionale.

Anca Boagiu s-a întâlnit joi cu reprezentanţii transportatorilor, în urma căreia a fost luată decizia ca obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă să nu fie aplicată din acest an, ci începând de anul viitor.

Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG potrivit căruia şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie. Totodată, autovehiculele vor trebui să aibă montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.

Cookies