Anveloparea blocurilor în sectorul lui Negoiță, la DNA: șpagă de 200.000 euro pentru 40 de blocuri

de:
15 ian. 2014
3 Afișari
Anveloparea blocurilor în sectorul lui Negoiță, la DNA: șpagă de 200.000 euro pentru 40 de blocuri

Trimiterea în judecată a afaceristului George Navon (60 de ani), acuzat de trafic de influenţă, dezvăluie care sunt comisionele pe care „băieţii deştepţi” din primării le primesc din contractele de reabilitare termică a blocurilor. Navon a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că a pretins de la administratorul unei firme suma de 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanţă de afaceri şi 10.000 de euro cu titlu de „taxă de încredere”. Banii, avans dintr-un contract public, erau pentru el şi pentru reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, potrivit stenogramelor din dosarul DNA, relatează evz.ro.

Unul dintre afaceriştii care s-au înscris la licitaţiile pentru anveloparea blocurilor, Florin Ciprian Sârbu, a povestit cum au decurs discuţiile cu Navon şi cum s-a cerut avansul de 20.000 de euro.
„Totul va fi roz”
„La întâlnire mi-a povestit despre o parte din relaţiile lui, despre posibilităţile de afaceri sprijinite de el şi despre cât de roz va fi viitorul nostru împreună,” a povestit acesta la DNA. „Navon George, cu care mă întâlnisem la el la birou, mi-a declarat că urma să-mi obţină un «pachet de 40 de blocuri», cu condiţia ca eu să-i dau 20.000 de euro, care i-au fost ceruţi lui, cu titlu de «şpagă». Aceşti 20.000 de euro urmau să fie daţi de el «mai departe», la funcţionari cu putere de decizie din Primăria Sectorului 3 Bucureşti”, a declarat Sârbu.
Cu sponsorii USL
Pentru a le arăta despre ce relaţii este vorba, Navon s-a dus împreună cu un partener de afaceri al lui Sârbu, la o întâlnire a USL la RIN Grand Hotel, întâlnire „cu porţile închise a celor mari din PSD şi a sponsorilor lor”.

Mai multe, în evz.ro.

Cookies