Anunțul unei administrații din București: dubele, camioanele și rulotele vor fi scoase din parcările de pe străzi

24 feb. 2022
4259 Afișari
Anunțul unei administrații din București: dubele, camioanele și rulotele vor fi scoase din parcările de pe străzi

În Sectorul 6 continuă transformările din viața urbană de pe străzi, iar ultima acțiune anunțată de primarul de Sector este în legătură cu vehiculele de gabarit mare. Pentru a putea scoate din parcările publice și de reședință camioanele, dubele, rulotele și alte tipuri de vehicule mari, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu vrea să creeze cadrul normativ legal.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat, joi, 24 februarie, că va supune astăzi votului Consiliului Local al Sectorului 6 un proiect de hotărâre prin care autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 m lățime și 5,15 m lungime – exact normativul pentru parcări NP24-97 – nu mai pot parca în parcările publice și de reședință din Sectorul 6.

„Creăm cadrul normativ pentru a scoate dubele, autoutilitarele și camioanele din parcările publice și rezidențiale

Este important să punem ordine în spațiul public și continuăm în această direcție. Nu mă uit la cât de impopulară este o decizie ci mă uit la ce efecte va produce și cum va aduce, pas cu pas, ordine în acest haos urbanistic care aste astăzi Bucureștiul.”, spune edilul.

„Ficare cetățean poartă responsabilitatea vehiculului achiziționat”

După ce va fi adoptat proiectul, Ciucu le transmite proprietarilor sau șoferilor care dețin astfel de vehicule că este responsabilitatea fiecărui cetățean sau agent economic ca atunci când achiziționează o astfel de dubă / autoutilitară / camion să îi asigure staționarea peste noapte și că nu mai pot fi lăsate la întâmplare pe străzi, trotuare sau parcări publice.

„Se abuzează prea mult de spațiul public, este nevoie de intervenția autorității locale!”, acuză primarul Sectorului 6.

În utlimele luni, Sectorul 6 trece printr-o transformare majoră, după ce au fost demarate lucrări de refacere a parcărilor, trotuarelor și carosabilului din cartiere, pe străzi au apărut stâlpi anti-parcat și pro-autonomie pe trotuare.

Cookies