Anunțul Prefectului Capitalei. Când se renunță la carantina de weekend în București

23 apr. 2021
466 Afișari
Anunțul Prefectului Capitalei. Când se renunță la carantina de weekend în București

Când se renunță la carantina de weekend în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, vineri, pe lângă care sunt măsurile speciale luate în considerare pentru perioada următoare și când s-ar putea renunța de carantina de weekend.

Când se renunță la carantina de weekend în București. Pe fondul scăderii numărului de cazuri COVID-19, prefectul apreciază că în 2-3 săptămâni, bucureștenii ar putea scăpa de carantina de weekend.

În București s-au inregistrat in ultimele 24 de ore 4,14 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Când se renunță la carantina de weekend în București

„Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise. Nu se discuta la acest moment despre excepții pentru cei vaccinați, să nu mai poarte masca în exterior. Indicele de infectare este în scădere. Sperăm că în curând să trecem de 3.5 și atunci o să rămânem pe regulile anterioare. Eu cred că este posibil mai devreme de vara, dacă trecem cu bine de sărbătorile de Paște. Dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic care să ne permită să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a declarat, la Antena3, Alin Stoica.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni sâmbătă în şedinţă, pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Cookies