Anunțul momentului! Metroul din Drumul Taberei va fi pus în funcțiune

de:
23 iul. 2019
0 Afișari
Anunțul momentului! Metroul din Drumul Taberei va fi pus în funcțiune

Acesta va fi deschis traficului în decembrie 2019, întrucât nu mai există niciun impediment în realizarea acestui plan.

„Au fost lucrări suplimentare, în urma cărora au existat dispute între antreprenori, ceea ce a stagnat un pic lucrările şi totodată a fost o problemă legată de sistemul de automatizare. Domnul Aldea (directorul general al Metrorex – n.r.) nu cred că şi-a mai asumat alt termen decât cel real, magistrala va fi deschisă, aşa cum am spus la preluarea mandatului, în decembrie 2019. Am avut discuţia şi cu antreprenorul, şi cu fostul director. Lucrările sunt finalizate undeva la 97%, mai sunt câteva finisaje de făcut. Nu văd niciun fel de impediment”, a spus Cuc, marţi, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a explicat și ce a dus la întârzierea proiectului au fost revendicările constructorilor, care de multe ori nu au fost justificate.

„Principalul impediment pe care l-am regăsit în toate proiectele de infrastructură mare au fost aceste revendicări care au ţinut blocate lucrările de investiţii în România. Aţi văzut că am o atitudine nu agresivă, dar nu împărtăşesc această idee de a face claim-uri, acei bani nemunciţi. De multe ori aceste claim-uri nu au făcut decât să blocheze proiectele”, a mai spus Cuc.

Cookies