ESENTIAL

Anunțul momentului făcut de Florin Cîțu. Relaxări de la 1 iunie indiferent de numărul vaccinaților

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vor exista relaxări de la 1 iunie indiferent de numărul persoanelor care se vor vaccina până la acea dată.

Relaxări de la 1 iunie, indiferent de atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinaţi. Anunțul a fost făcut de Premierul Florin Cîţu, care a susţinut miercuri o conferinţă de presă, după şedinţa de guvern.

În cadrul acesteia, Florin Cîțu a anunţat că de la 1 iunie vor exista relaxări ale restricţiilor, indiferent de atingerea obiectivului de 5 milioane de vaccinaţi.

Premierul a precizat că obiectivul nu este creșterea cifrelor de vaccinări, ci o viață mai bună pentru români, care se poate rezolva doar prin vaccinare.

„Eu știu că se poate în România, putem să atingem 5 milioane, dar obiectivul e să depășim pandemia, nu o anumită cifră, faptul că am venit cu anumite măsuri mai rapid e tocmai pentru că ne-am vaccinat, eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina pentru o viață mai bună, pentru sănătatea lor. La 1 iunie vor exista relaxări” a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai pus apoi că datele economice arată că românii trăiesc mai bine, în plină pandemie.

„Venitul net lunar a crescut cu 7,7%” a spus Cîțu, iar asta înseamnă că venitul net este peste rata inflației.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurule de relaxare depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button