Anunțul directorului STB în a treia zi de grevă a angajaților: „Este un boicot împotriva siguranței bucureștenilor”

22 ian. 2022
1047 Afișari
Anunțul directorului STB în a treia zi de grevă a angajaților: „Este un boicot împotriva siguranței bucureștenilor”
Anunțul directorului STB în a treia zi de grevă a angajaților: „Este un boicot împotriva siguranței bucureștenilor”. Sursa foto: Facebook

Greva angajaților STB continuă sâmbătă pentru a treia zi la rând. Directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, a oferit sâmbătă dimineață o serie de declarații, prilej cu care a condamnat greva și a cerut șoferilor să revină pe traseu.

Criza provocată de greva angajaților STB este departe de o rezolvare, astăzi fiind a treia zi în care transportul în comun din Capitală este blocat iar mobilitatea cetățenilor are de suferit.

Ziua a treia de grevă la STB. Ce a declarat directorul companiei, Adrian Criț

Directorul general al STB, Adrian Criț, a condamnat greva angajaților STB și a precizat că lucrătorii care nu s-au prezentat la muncă în ultimele trei zile nu respectă legea, fiind încălcată hotărârea instanței care a decis că greva este ilegală.

„Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicala, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor.”, a declarat Adrian Criț, potrivit Agerpres.

Mai mult, directorul STB a solicitat angajaților să se gândească la nevoia de mobilitate a populației, orașul fiind în mare măsură paralizat în primele două zile de grevă.

Vineri seară, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul București o serie de măsuri urgente, orientate împotriva persoanelor care au organizat greva, în frunte cu liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu. Asta după ce negocierile dintre edil și reprezentanții angajaților STB au eșuat și s-au încheiat brusc.

Doar 17 vehicule au ieșit pe traseu sâmbătă

La ora 09:00, potrivit informațiilor STB, pe traseu se aflau doar 17 tramvaie și autobuze, astfel că celelalte peste 790 de mijloace de transport în comun încă se află în garaje și depouri.

Totuși, dimineața zilei de sâmbătă a fost marcată de un incident. Autobuzul cu numărul 444 a s-a ales cu gemul spart la revenirea la autobaza Floreasca. Acest geam ar fi fost spart de angajații care au refuzat să iasă pe traseu, nemulțumiți de decizia colegului care a decis să „spargă” greva.

De același tratament a avut parte și vatmanul singurului tramvai care a circulat pe linia 1 ieri. La revenirea în depou, geamurile tramvaiului au fost avariate.

Cookies