Anunț STB: Două autobuze care circulă pe Șos. Olteniței se vor deplasa pe linia de tramvai

12 mai 2022
11214 Afișari
Anunț STB: Două autobuze care circulă pe Șos. Olteniței se vor deplasa pe linia de tramvai
Anunț STB: Două autobuze care circulă pe Șos. Olteniței se vor deplasa pe linia de tramvai. Sursa foto: Facebook/ STB

Două autobuze STB care circulă pe Șoseaua Olteniței se vor deplasa, începând de sâmbătă, pe calea de rulare a tramvaielor, între stația „Opriș Ilie” și Strada Șura Mare.

Anunț STB: Două autobuze care circulă pe Șos. Olteniței se vor deplasa pe linia de tramvai

Astfel, începând de sâmbătă, 14 mai 2022, autobuzele cu indicativele 116 și 141 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Olteniței, pe porțiunea de drum cuprinsă între stația „Opriș Ilie” și Strada Șura Mare, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Constantin Brȃncoveanu către Piața Eroii Revoluției.

Pe sensul de mers spre Piața Eroii Revoluției, autobuzele liniilor 116 și 141 vor opri ȋn stația actuală „Bulevardul Constantin Brȃncoveanu” (care este situată la trotuar) din zona accesului ȋn parcul din Sectorul 4 al Capitalei „Orășelul Copiilor‟, apoi la peroanele stațiilor de tramvaie „Opriș Ilie‟ și „Cimitirul Șerban Vodă‟ (comun cu liniile 1, 232, 610 și N610). De asemenea, urmează ca stația „Cimitirul Șerban Vodă‟ (care se află la trotuar – comun cu liniile N106 și N112) să fie suspendată pentru liniile 116 și 141.

„Această decizie constituie încă una dintre măsurile aplicate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) pentru fludizarea transportului public de călători din Municipiul București”, transmite TPBI prin intermediul unui comunicat de presă.

Transport pentru „Noaptea Muzeelor”

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 mai 2022), STB va înființa linia specială 362, pentru a asigura transportul participanților la evenimentul „Noaptea Muzeelor”, organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din Romȃnia.

Autobuzele liniei 362 vor circula în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 19:00 – 02:00, la un interval de 30 de minute, între capătul de linie „Piața Presei” și capătul de linie „Piața Unirii 2” (corespunzător liniei 783), astfel:

  • pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Unirii 2”: capăt de linie „Piața Presei”, Bd. Regele Mihai I, Piața Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan, Piața Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Romană, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Piața Universității, Bd. I. C. Brătianu, Str. Halelor, Splaiul Independenței, Bd. Națiunile Unite, Bd. Libertății, Piața Constituției, Bd. Unirii, capăt de linie „Piața Unirii 2”;
  • pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Presei”: capăt de linie „Piața Unirii 2‟, Bd. I. C. Brătianu, Piața Universității, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Piața Romană, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Bd. Constantin Prezan, Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I, capăt de linie „Piața Presei”.

În ce stații vor opri autobuzele 362:

  • pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Unirii 2”: în stația „Piața Presei”, aflată pe Bd. Regele Mihai I, în stația „Arcul de Triumf”, aflată pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, în stația „Piața Victoriei”, aflată pe Bd. Lascăr Catargiu, în stația „Piața Romană”, aflată pe Bd. Magheru, în stația „Bd. Nicolae Bălcescu”, aflată pe Bd. Nicolae Bălcescu, în stația „Piața 21 Decembrie 1989”, aflată pe Bd. Nicolae Bălcescu, în stația „Piața Unirii”, aflată pe Str. Halelor, în stația „Palatul Parlamentului”, aflată pe Bd. Libertății și în stația „Piața Unirii 2”, aflată pe Aleea II;
  • pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Presei”: în stația „Piața Unirii 2”, aflată pe Aleea II, în stația „Universitate”, aflată pe Bd. I. C. Brătianu, în stația „Bd. Nicolae Bălcescu”, aflată pe Bd. Nicolae Bălcescu, în stația „Piața Romană”, aflată pe Bd. Magheru, în stația „Piața Victoriei”, aflată pe Bd. Lascăr Catargiu, în stația „Arcul de Triumf”, aflată în Piața Arcul de Triumf și în stația „Piața Presei”, aflată pe Bd. Regele Mihai I.

„Tariful unei călătorii pe linia 362 va fi cel prevăzut în oferta tarifară a STB SA, respectiv 3 lei”, transmite STB.

Cookies