ARHIVA B365

Anunț PMB: Fiecare sector va avea câte un nou cămin pentru persoanele vârstnice

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate în şedinţa de joi proiectul propus de primarul general, prin care Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, va înfiinţa Reţeaua Metropolitană „Asistenţa pentru Seniori-Respect pentru vârsta a treia”, care va fi compusă din şase cămine destinate persoanelor vârstnice, câte unul în fiecare sector.

„Programele şi măsurile dedicate persoanelor vârstnice reprezintă o prioritate pentru actuala administraţie şi o preocupare constantă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii lor. Primăria Municipiului Bucureşti a adoptat mai multe măsuri dedicate segmentelor vulnerabile, inclusiv persoanelor vârstnice, iar înfiinţarea de noi centre de îngrijire a acestora este o adevărată necesitate în condiţiile în care numărul celor care au nevoie de îngrijiri speciale este în continuă creştere”, susţine primarul Gabriela Firea.

Conform municipalităţii, proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliară Bucureşti S.A. şi Medicală Bucureşti S.A., care vor identifica spaţii imobiliare adecvate derulării în condiţii optime a activităţilor căminelor, iar în colaborare cu DGASMB aceste cămine vor fi operationalizate, reabilitate şi dotate corespunzător.

Primăria Capitalei spune că, potrivit datelor statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică, în anul 2017 în Bucureşti erau înregistrate 425.782 de persoane cu vârsta peste 60 de ani, reprezentând 22% din totalul populaţiei Capitalei. De asemenea, potrivit datelor Direcţiilor Generale de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului de sector, există 9.520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă.

Municipalitatea precizează că are deja un cămin dedicat persoanelor vârstnice, respectiv Căminul „Academician Nicolae Cajal”, unde se asigură servicii comunitare pentru 80 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi că se află în curs de dare în folosinţă un al doilea cămin pentru bătrâni, Centrul rezidenţial Sfânta Teodora, care va oferi servicii pentru aproximativ 120 de persoane vârstnice dependente.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button