Anunț legat de noile tramvaie Imperio: pe linia 41 vor circula primele 20 de vehicule, până la finalul anului 2022

07 oct. 2022
16838 Afișari
Anunț legat de noile tramvaie Imperio: pe linia 41 vor circula primele 20 de vehicule, până la finalul anului 2022
FOTO: Tramvaie Imperio în depoul STB, înainte de a fi puse în circulație/ Imagine Primăria Sectorului 6

Pe linia tramvaiului 41 vor circula, în prima etapă, 9 tramvaie noi Imperio. Acestea vor fi date în circulație, începând de la sfârșitul lunii octombrie – primele zile ale lunii noiembrie, iar următoarele 11, până la finalul anului 2022.

În total 20 de tramvaie noi Imperio, din cele 100 contractate de Primăria Capitalei de la Astra Arad, vor circula până la finalul anului pe linia de tramvai 41.

Legat de modernizarea peroanelor, în acest moment, Trustul de Clădiri Metropolitane modifică refugiile de la stațiile Ciurel, ambele sensuri, și de la Cașin. Ultimele rămase.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care transmite că a convins STB că singura linie de metrou ușor are nevoie de o flotă de ultimă generație.

”Sunt primele tramvaie achiziționate de Primăria Generală, atenție!!, după 47 de ani.”, mai spune primarul de sector.

Ultimele cumpărate sunt Tatra T4, intrate în circulație în 1975. Cele de pe linia lui 8, cele bombate. Acestea vor fi schimbate cu vagoanele ce vor fi scoase de pe linia lui 41.

Noile tramvaie sunt în Depoul Alexandria.

Tramvaiele Imperio au podeaua total coborâtă, sunt echipate cu aer condiționat și au un consum de energie redus datorită eficienței sistemului de tracțiune și a numeroaselor tehnologii de recuperare a energiei electrice.
De asemenea, sunt dotate cu rampă pentru fotolii rulante ale persoanelor cu mobilitate redusă, loc special amenajat pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii, dar și cu patru uşi duble cu sistem antistrivire a călătorilor.

Îți recomandăm și:

Cookies