Anunț important pentru studenți! Ce va lansa Universitatea Politehnica din Bucureşti

de:
19 iun. 2019
2 afișări
Anunț important pentru studenți! Ce va lansa Universitatea Politehnica din Bucureşti

Hub-ul va avea 3.000 de metri pătraţi şi va funcţiona în Complexul Studenţesc Regie.

„Avem programe de antreprenoriat la universitate. Anul acest vom lansa propriul nostru hub pentru tinere companii, pentru start-up-uri, spin-off-uri, care va fi în mijlocul Campusului Studenţesc aşa cum stă bine unui hub destinat studenţilor, tinerilor, hub care va avea 3.000 de metri pătraţi şi va fi gestionat de tinerii profesori ai universităţii noastre în Complexul Studenţesc Regie”, a spus Costoiu, înaintea Conferinţei Innovative Enterprise Week 2019.

Reprezentanţi ai instituţiilor europene, factori de decizie naţionali, cercetători, antreprenori şi investitori la nivel global participă, în perioada 19 – 21 iunie, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, la Conferinţa Innovative Enterprise Week 2019, pentru a dezbate oportunităţile şi provocările viitorului program-cadru pentru cercetare şi inovare al Uniunii Europene.

Prima zi este dedicată dezbaterilor privind parcursul de la idee la un proiect finanţabil şi oportunităţile oferite de Consiliului European pentru Inovare, prin apelurile-pilot Pathfinder.

Ziua se va încheia cu o sesiune de informare asupra apelurilor-pilot EIC Pathfinder, 2019 şi 2020, oferind ocazia celor prezenţi de a afla detalii din culisele pregătirii unui astfel de apel, precum şi câteva recomandări pentru cei interesaţi să aplice.

A doua zi a conferinţei continuă cu Accelerator, un alt instrument al Consiliului European pentru inovare, aducând în prim-plan beneficiile modelelor de finanţare mixtă, public-privată.

Pe scenă vor fi prezenţi experţi care au contribuit la crearea modelului, investitori, finanţatori publici şi echipe de proiecte care au obţinut finanţare, care vor dezbate avantajele şi dezavantajele acestui tip de instrument.

În a doua parte a zilei va avea loc, în paralel, şi o sesiune de pitching: „EuroQuity pitching, powered by Access4SMEs”.

Dezbaterile se vor încheia cu un focus pe tematicile prioritare ale Comisiei Europene privind dimensiunea responsabilă şi socială a impactului investiţiilor, reunind inovatori din ecosistemul naţional şi european, care vor împărtăşi din secretele care îi motivează în această direcţie.

În ultima zi a Innovative Enterprise Week scena va fi preluată de experţi în crearea de instrumente financiare la nivel european, printre aceştia numărându-se reprezentanţi de la Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii, de la fondurile de investiţii naţionale şi internaţionale, precum şi inovatori care au accesat diferite scheme de finanţare, care vor vorbi despre experienţele, aşteptările şi dificultăţile întâlnite în crearea şi implementarea unui plan de investiţii.

Innovative Enterprise Week Bucharest 2019 face parte dintr-o serie de evenimente care se desfăşoară în fiecare ţară aflată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în contextul mai larg al sprijinirii dezvoltării ecosistemului de inovare european prin îmbunătăţirea participării entităţilor de cercetare şi IMM-urilor în cadrul viitorului program Horizon Europe.

Evenimentul este organizat de Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI) şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), împreună cu Comisia Europeană, sub auspiciile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. 

Cookies