Anunț important făcut de ELCEN. Compania va iniția demersurile pentru ieșirea din insolvență

08 feb. 2022
361 afișări
Anunț important făcut de ELCEN. Compania va iniția demersurile pentru ieșirea din insolvență
Anunț important făcut de ELCEN. Compania va iniția demersurile pentru ieșirea din insolvență | Sursă foto: Facebook-Electrocentrale Bucuresti ELCEN

Electrocentrale București SA, furnizorul principal de agent termic din București și unul din cei mai importanți producători de energie electrică, a anunțat astăzi, 8 februarie, că au fost inițiate demersurile pentru ieșirea din insolvență.

ELCEN va iniția demersurile pentru ieșirea din insolvență

ELCEN a anunțat printr-o postare pe Facebook, că vor fi începute demersurile pentru stingerea obligațiilor de plată. Aceste obligații au fost asumate de companie prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de reorganizare judiciară. Comitetul Creditorilor ELCEN a decis asupra situației financiare a societății. Astfel a fost creat contextul pentru plata sumelor restante către creditori.

După plata creanțelor compania va face demersurile legale la Tribunalul București pentru a ieși din procedura de insolvență. Ulterior compania va fi reintegrată în circuitul economic. Cu toate că din punct de vedere statistic puține societăți reușesc să se reintegreze în circuitul economic, dedicarea față de acest demers a dat roade. Eforturile făcute de reprezentanții societății și de angajații acesteia au dus la redresarea companiei și la găsirea unei soluții prin care situația să fie depășită, declară ELCEN.

Compania va putea accesa fonduri nerambursabile

Odată cu ieșirea din insolvență a companiei vor putea fi accesate credite bancare sau fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Cu ajutorul acestora se vor face modernizări ale centralelor deținute, după cum declară compania. Astfel, se va crea contextul favorabil pentru:

  • Respectarea criteriilor de eficiență energetică.
  • Asigurarea continuității furnizării agentului termic necesar pentru distribuirea apei calde și a căldurii.
  • Asigurarea energiei electrice esențială pentru București și pentru sistemul energetic național.

Ieșirea din insolvență a celui mai mare producător de energie termică și electrică din Capitală este un pas important atât pentru București, cât și pentru SEN, pentru angajații ELCEN și pentru partenerii de afaceri ai companiei.

Cookies