Anunț important despre vaccinarea cu AstraZeneca în România. Rapelul va fi anulat dacă apar tromboze după prima doză

07 apr. 2021
622 Afișari
Anunț important despre vaccinarea cu AstraZeneca în România. Rapelul va fi anulat dacă apar tromboze după prima doză

Valeriu Gheorghiță, coorodnatorul Comitetului Național de Vaccinare, a făcut, miercuri, un anunț important despre vaccinarea cu AstraZeneca în România. Conform medicului, dacă după prima doză apar tromboze, rapelul va fi anulat.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat miercuri seară că românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai face și rapelul.

Anunț important despre vaccinarea cu AstraZeneca în România. Declarația lui Valeriu Gheorghiță

 

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat, conform Digi24, dr. Valeriu Gheorghiță.

Anuțul vine în contextul în care miercuri Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a anunțat că există o legătură între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse.

EMA anunță, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare, dar ele urmează să fie adăugate în prospect.

Cookies