ȘTIRI

Fostul decan, despre anunțul ce nu lasă jurnaliștii în FJSC: „Terfelește imaginea facultății”

Mihai Coman, care a fost decan al FJSC timp de doua decenii, a declarat pentru Ziare.com ca este deranjat de anuntul facut de Decanat, prin care se interzicea accesul jurnalistilor in incinta, dar si de faptul ca Viorica Paus, actualul decan, a invocat numele rectorului in nota informativa prin care se interzicea accesul jurnalistilor in facultate.

In 22 de ani cat am avut functii de conducere in FJSC, niciodata nu s-a intamplat asa ceva. In traditia, in sangele si in spiritul profesorilor si al studentilor este accesul liber la informatii. M-a revoltat invocarea numelui rectorului ca scuza, cand stiu foarte bine si toti stim ca rectoratul a permis intotdeauna accesul neingradit al jurnalistilor in oricare din spatiile noastre universitare. Mi se pare o dovada de incorectitudine morala sa te ascunzi dupa o presupusa pozitie a rectoratului, cand acest lucru nu exista. Daca este ceva sfant in lumea jurnalismului, asta este accesul liber la informatii. Este absurd ca cineva, indiferent de functia lui, intr-o facultate de jurnalism, sa puna conditionari ale accesului, de la limita maxima a accesului – ‘interzis’, pana la alte forme de a veni si a da socoteala conducerii despre ce vrei sa scrii, despre cum vrei sa scrii, despre unde vrei sa scrii”, a afirmat Mihai Coman, fostul decan al FJSC.


In replica, Viorica Paus a declarat ca nu este de acord cu opinia fostului decan, conform careia ar fi fost prejudiciata imaginea institutiei. Intr-o declaratie pentru Ziare.com, aceasta a spus nu a ingradit nicio clipa accesul nimanui in facultate si a respectat doar legea.

Referitor la anuntul facut de Decanat, despre care B365.ro scris in exclusivitate aici, Viorica Paus a declarat ca era o nota interna ce a fost pusa doar pe masa paznicilor, nu si la avizier. Insa, conform declaratiei date de unul dintre paznicii FJSC, pentru Vice.com: „Foaia a fost pusă pe masa paznicilor, dar colegul meu a afișat-o la avizier. Nu știu ce s-a întâmplat exact, dar oricum mereu trebuie să iasă ăl mai micu’ vinovat“.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button