ARHIVA B365

Anunțul Casei Albe: SUA sunt în RĂZBOI contra Statului Islamic

John Kerry, aflat într-un turneu în Orientul Mijlociu cu scopul de a crea o coaliţie contra Statului Islamic în Irak şi Siria, a părut joi reticent în a folosi termenul „război” pentru a califica operaţiunea militară americană împotriva jihadiştilor, informează Mediafax.

„Statele Unite nu duc un război împotriva Statului Islamic, ci pur şi simplu desfăşoară o vastă acţiune antiteroristă”, i-a spus Kerry unei jurnaliste de la postul de televiziune CBS.

Însă Casa Albă şi Pentagonul au subliniat, vineri, că este vorba de un adevărat război.

„Washingtonul este în război contra Statului Islamic în aceeaşi manieră în care ducem un război contra Al-Qaida şi aliaţilor săi în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Allbe, Josh Earnest.

Un mesaj similar a fost lansat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

„Suntem în război contra Statului Islamic şi în acelaşi mod continuăm războiul contra Al-Qaida şi aliaţilor săi”, a afirmat el.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

„Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic”, a subliniat preşedintele american, apreciind că jihadiştii sunniţi care au decapitat doi jurnalişti americani aparţin „unei organizaţii teroriste care nu are altă viziune decât masacrul celor care i se opun”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button