ESENTIALȘTIRI

Anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme. Anunțul Ministrului Educației

Anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme, conform unui anunț al Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, Ministru Educației, a anunțat că anul școlar 2021-2022 ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durată mai lungă, acesta precizând că elevii își doresc o vacanță de vară mai lungă.

”România are anul şcolar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înţelegem că elevii doresc o vacanţă de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul şcolar, pentru a avea o durată mai lungă” a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.

Conform calendarului actual, anul școlar 2021-2022 ar trebui să înceapă pe 13 septembrie 2021 și are 34 de săptămâni de cursuri.

Pe de altă parte, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că toate posturile de director vor fi scoase la concurs, chiar şi cele care au fost deja ocupate printr-o astfel de procedură şi îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de vară.

”Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, Cîmpeanu a afirmat: ”Cu siguranţă da”, precizând că şi posturile care au fost ocupate prin concurs sunt vizate.

”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button