BAZAR

ANUL NOU CHINEZESC 2014. PREVIZIUNILE maeştrilor FENG SHUI despre ANUL CALULUI DE LEMN

ANUL NOU CHINEZESC 2014. Urmând Anului Şarpelui, 2014 va fi plasat în Asia sub semnul Calului, un animal în spatele căruia nu trebuie să te afli: el este însoţit de lemn, ca element definitoriu. Însă, alianţa dintre cal şi un material combustibil va face ca 2014 să fie un an extrem de volatil, previn specialiştii asiatici.

ANUL CALULUI de LEMN. Arta feng shui – care semnifică vânt şi apă – îşi păstrează o mare influenţă în mai multe ţări din Asia, ale căror locuitori respectă principiile sale pentru a-şi decora locuinţele şi birourile şi pentru a lua o serie de decizii, sperând să îşi maximizeze reuşitele, norocul şi averea.

ANUL NOU CHINEZESC 2014. „Acest an este anul calului de lemn, iar lemnul este un material combustibil. Vor fi multe scandaluri, conflicte, explozii şi dispute violente”, a declarat Alion Yeo, unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri în feng shui din Hong Kong, citat de Realitatea.net.

Prezicerea viitorului se bazează în Asia pe credinţe care datează de mii de ani: evenimentele ar fi astfel dictate de cele cinci elemente care constituie Universul – metalul, lemnul, apa, focul şi pământul.

ANUL CALULUI de LEMN. Calendarul lunar asiatic se derulează pe baza unui ciclu de 12 ani şi atribuie fiecărui an un animal – calul se află pe a şaptea poziţie în această ordine.

ANUL CALULUI de LEMN. Conflictele ar putea să rămână la nivel diplomatic, însă ele riscă să degenereze în veritabile războaie, în special în prima, în a patra şi în a şaptea lună a anului chinezesc (februarie, mai şi august), afirmă Alion Yeo.

El consideră că Insulele Diaoyu (denumirea dată de China) reprezintă locul cel mai probabil în care va avea loc un conflict armat în Asia. Aceste insule, pe care japonezii le-au denumit Senkaku, sunt controlate de Guvernul de la Tokyo, fiind însă revendicate de Beijing şi alimentează tensiunile dintre cele două mari puteri asiatice în ultimele 18 luni.

ANUL CALULUI de LEMN. Precedentul An al calului de lemn (1954) a fost marcat de testele nucleare americane şi sovietice şi de bătălia de la Dien Bien Phu, care a reprezentat pentru Franţa pierderea Indochinei.

ANUL NOU CHINEZESC 2014. Din punct de vedere economic, Statele Unite şi Europa vor beneficia în 2014 de o creştere „vizibilă”, dar Asia va avea parte de o perioadă dificilă, afirmă Chow Hon-ming, un alt maestru în fengh shui.

„Economiile occidentale vor cunoaşte progrese vizibile, dar economiile orientale vor înfrunta o serie de dificultăţi şi chiar vor regresa”, a spus el.

ANUL CALULUI de LEMN. Caracterul „combustibil” al anului 2014 se va manifesta mai ales în domeniul catastrofelor naturale. Astrologul Cheng Chi-hang prezice „un risc crescut de erupţii vulcanice şi de cutremure, întrucât elementul «pământ» va fi iritat de abundenţa focului”.

Japonia, Indonezia şi China se vor afla în primele rânduri din acest punct de vedere, a adăugat Chow Hon-ming. Aceste ţări se află în zone în care plăcile tectonce se ciocnesc în mod frecvent, provocând seisme şi erupţii vulcanice.

În templul Won Tai Sin din Hong Kong, zeci de mii de credincioşi vor aprinde batoane de tămâie în noaptea care precede prima zi din Noul an lunar, în speranţa că vor avea noroc şi că vor face avere. Oraşul asiatic va organiza în acea seară şi un foc de artificii care va avea o durată de 23 de minute.

ANUL NOU CHINEZESC 2014. Festivalul Anului Nou chinezesc începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. Ajunul Anului Nou Chinezesc este denumit chú xī. În 2014, Anul Nou chinezesc pică pe 31 ianuarie. 

ANUL NOU CHINEZESC se sărbătorește în țări și teritorii cu populație chinezească mare, cum ar fi Republica Populară Chineză, Hong Kong, Taiwan, Macau, Vietnam, Singapore, Indonezia, Malaezia, precum și în cartierele chinezești din orașele din toată lumea. Anul Nou Chinezesc este considerat a fi o mare sărbătoare în China și a avut de-a lungul timpului o influență asupra sărbătoririi Anului Nou de către popoarele învecinate, precum și asupra culturilor cu care a intrat cea chineză în contact, cum ar fi coreenii (Seollal), tibetanii și bhutanezii (Losar), mongolii (Tsagaan Sar), vietnamezii (Tết) și japonezii înainte de 1873 (O-shōgatsu).

În țări cum ar fi Australia, Canada și SUA, deși ANUL NOU CHINEZESC nu este o sărbătoare oficială, etnicii chinezi o sărbătoresc, iar poșta emite timbre tematice.

ANUL NOU CHINEZESC 2014. Pe teritoriul Chinei, obiceiurile și tradițiile regionale cu această ocazie sunt foarte diverse. Oamenii cumpără cadouri, decorațiuni, material textil, hrană și îmbrăcăminte. Există un obicei ca fiecare familie să facă o curățenie generală în casă pentru a îndepărta orice nefericire în speranța unui an mai bun. Ferestrele și ușile se decorează cu decorațiuni din hârtie roșie și cuplete pe teme populare: „fericire”, „bogăție” și „viață lungă”. Cina servită în familie în ajunul Anului Nou conține carne de porc, rață sau pui, precum și un desert dulce, iar seara se încheie cu focuri de artificii. A doua zi dimineața, copiii le urează părinților un an nou fericit și cu sănătate, primind bani în plicuri de hârtie roșie.

Anul 2014 este ANUL CALULUI de LEMN.

HOROSCOP CHINEZESC 2014 în ANUL CALULUI de LEMN:

Luna Tigrului – 21 ianuarie – 19 februarie

In actuala conjunctura patronata de Calul de Lemn, luna Tigrului se anunta destul de capricioasa si cu siguranta dificila din punct de vedere emotional. In aer pluteste o anumita instabilitate a sentimentelor si schimbari bruste de dispozitie. Acest lucru va duce cu siguranta la tensiuni in cuplu si din pacate, se pot destrama multe povesti de dragoste.

Aceste conflicte pot fi alimentate si de greseli mai vechi din trecut, peste care cei doi parteneri nu au trecut de fapt niciodata. Pentru a rezolva aceste situatii dificile, trebuie sa inchidem definitiv anumite usi catre anii trecuti si sa ne concentram asupra viitorului.

ZODIAC CHINEZESC 2014: ANUL CALULUI DE LEMN. Ce provocări vă aşteaptă în 2014

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Iepurelui – 20 februarie – 20 martie

Iepurele este un semn care desemneaza empatia si grija fata de ceilalti. Astfel, aceasta luna aduce pacea si impacarea in cuplu sau in familie. Cei mai multi dintre noi vor fi inclinati sa asculte mai mult decat de obicei si sa nu traga concluzii rapide.

Este un moment mai mult decat potrivit pentru a ne recunoaste greselile si pentru a ne elibera de orice energie negativa acumulata pe parcursul anului.

In mod normal, in luna Iepurelui, oamenii au un libidou mai crescut ca de obicei si prind gustul placerilor senzuale consumate in pripa. Acest lucru este echilibrat insa de fidelitatea Calului de lemn. Prin urmare, cei mai multi dintre noi vor avea dispozitii romantice si nu vor fi tentati sa insele.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Dragonului – 21 martie – 19 aprilie

Este o luna care sta in primul rand sub semnul focului. Acest lucru inseamna ca este o perioada dinamica si plina de pasiune. Cei mai multi dintre noi se vor ocupa cu predilectie de viata sentimentala.

Combinatia dintre patronul de lemn al anului si Dragonul de foc desemneaza o luna foarte intensa, benefica in mod special pentru cei care, pana in acest moment, nu si-au gasit un partener. Acest lucru se poate schimba cel mai probabil in prima jumatate a lunii.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Sarpelui – 20 aprilie – 20 mai

Sarpele este un semn destul de constant iar combinatia cu patronul anului 2014 arata un moment in care se vor consolida relatiile personale. Legaturile cu rudele se vor intari iar cuplurile stabile vor traversa o perioada foarte romantica.

Pentru cei care si-au gasit un partener mai devreme in luna Dragonului, Sarpele ii va ajuta sa cimenteze lucrurile sau, in orice caz, sa ia o hotarare serioasa cu privire la actuala relatie amoroasa.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Calului – 21 mai – 21 iunie

Luna Calului din ANUL CALULUI DE LEMN este o perioada foarte instabila si plina de evenimente neprevazute. De aceea, este nevoie de foarte multa diplomatie. Atentia cade in mod special asupra vietii profesionale, unde se anunta schimbari majore.

Multi dintre noi vor fi tentati sa isi schimbe locul de munca sub impulsul momentului insa nu va fi cea mai indicata varianta. Pentru o astfel de hotarare importanta este nevoie de o perioada mai lunga de gandire si trebuie sa cumpanim foarte bine intre avantajele si dezavantajele unei asemenea actiuni de amploare.

Prin urmare, in aceasta luna orice decizie trebuie sa fie rezultatul unui proces de gandire indelungat.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Oii – 22 iunie – 21 iulie

Luna Oii din 2014 este cel mai bun moment pentru adoptarea unor hotarari care ne pot schimba decisiv viata. In aceasta perioada suntem mai inclinati catre meditatie si vom judeca totul foarte obiectiv. Luna Oii favorizeaza in mod special nativii nascuti in anii Mistretului, Calului sau Iepurelui.

Acestia vor lua cele mai bune decizii, in special in ceea ce priveste viata profesionala, si se vor bucura de rezultatele lor pozitive pentru o perioada indelungata de timp.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Maimutei – 22 iulie – 21 august

Mijlocul verii este momentul marilor realizari din 2014, atat in ceea ce priveste cariera cat si viata personala. Este un moment foarte bun pentru o casatorie, in special pentru nativii in Sobolan, Dragon sau Caine.

Cei care se vor concentra mai mult asupra vietii profesionale, vor constata in aceasta luna ca eforturile lor din ultima perioada vor fi rasplatite cu o marire de salariu si chiar cu o promovare.

In luna Maimutei se vor vedea rezultatele muncii de pana acum si cei mai multi dintre noi vor beneficia de mai mult timp liber ca de obicei, pe care, cel mai probabil il vor petrece in compania familiei si a oamenilor dragi.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Cocosului – 22 august – 22 septembrie

Relatia dintre Cocos si Calul de Lemn este una echilibrata. Prin urmare, aceasta luna nu va fi la fel de intensa cele de la inceputul anului. Reflexele functioneaza mai lent si nu vom mai fi tentati sa actionam impulsiv.

Este o perioada de relaxare in care trebuie sa ne indreptam atentia in mod special catre relatiile de familie. In cercul oamenilor apropiati se pot ivi cateva conflicte minore care pot fi aplanate foarte usor, cu un strop de diplomatie. Luna Cocosului aduce zile foarte bune pentru faurirea unor planuri realiste de viitor.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Cainelui – 23 septembrie – 22 octombrie

O combinatie interesanta intre un semn foarte social (Cainele) si unul extrem de mandru (Calul) ne va aduce o luna plina de veselie. Vom iesi mai mult din casa si vom avea prilejul sa cunoastem oameni noi cu care vom lega relatii trainice.

In acelasi timp, este o perioada foarte buna pentru negocierea unor contracte sau pentru initierea unor afaceri pe cont propriu. Prin urmare, luna Cainelui va aduce prietenii noi precum si posibilitati foarte profitabile de colaborare.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Mistretului – 23 octombrie – 21 noiembrie

Mistretul este un semn destul de greu de mobilizat, destul de taciturn si nu exceleaza la capitolul socializare. Din fericire, Calul de Lemn compenseaza aceste mici neajunsuri.

Pe de cealalta parte, prezenta Mistretului desemneaza o luna in care intuitia va functiona din plin si vom sti sa speculam oportunitatile aparute, in special pe plan profesional.

Programul tuturor va fi destul de incarcat in aceste zile si din aceasta cauza pot aparea mici tensiuni in cuplu sau in viata de familie, dar vor fi aplanate cu usurinta.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Sobolanului – 22 noiembrie – 21 decembrie

Cu siguranta in aceasta perioada nu va avea nimeni timp sa se plictiseasca. Cei mai multi dintre noi vor lasa deoparte activitatile de rutina si vor pune bazele unor proiecte personale foarte indraznete.

Este o luna minunata pentru a socializa si pentru a lega prietenii noi care mai tarziu, se pot transforma in povesti de dragoste. Cuplurile deja stabile vor avea ocazia in aceasta perioada sa faca mai multe activitati in doi si chiar sa plece in calatorii de placere.

Este foarte posibil ca in cercurile de oameni apropiati sa apara mici conflicte sau discutii aprinse declansate de puncte de vedere diferite, daca nu cumva chiar opuse. De aceea, este nevoie de multa putere de convingere si trebuie sa invatam puterea compromisului.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Boului – 22 decembrie – 20 ianuarie

Relatia Boului cu cea a Calului de Lemn este destul de echilibrata. In timp ce unul dintre ei are meticulozitate, celalalt are suficienta impetuozitate cat sa condimenteze aceasta luna. Prin urmare, zilele patronate de Bou stau sub semnul spontaneitatii.Acest lucru va fi pus in practica in special in viata personala, acolo unde ar putea aparea numeroase surprize placute din partea oamenilor dragi.

Nativii in Sarpe, in mod special, precum si cei in Cocos vor fi manati de dor de duca. De aceea, pot face cateva calatorii foarte placute alaturi de oameni dragi, sub impulsul momentului, manati pur si simplu de instinct.

HOROSCOP CHINEZESC 2014: Luna Tigrului – 21 ianuarie – 19 februarie

In actuala conjunctura patronata de Calul de Lemn, luna Tigrului se anunta destul de capricioasa si cu siguranta dificila din punct de vedere emotional. In aer pluteste o anumita instabilitate a sentimentelor si schimbari bruste de dispozitie. Acest lucru va duce cu siguranta la tensiuni in cuplu si din pacate, se pot destrama multe povesti de dragoste.Aceste conflicte pot fi alimentate si de greseli mai vechi din trecut, peste care cei doi parteneri nu au trecut de fapt niciodata. Pentru a rezolva aceste situatii dificile, trebuie sa inchidem definitiv anumite usi catre anii trecuti si sa ne concentram asupra viitorului.

ANUL CALULUI de LEMN în Horoscopul chinezesc – 2014: Zodiacul chinezesc

AANUL CALULUI de LEMN începe, de fapt, la 31 ianuarie, de ANUL NOU CHINEZESC, și se va încheia pe 18 februarie 2015. 

Zodiacul chinezesc are la baza un calendar chinezesc, astfel incat datele anilor chinezesti sunt diferite în fiecare an.Spre deosebire de Zodiacul European, care este împărțit în 12 luni, Zodiacul Chinezesc este împărțit în 12 ani. Fiecare an chinezesc este numit după un animal: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Aceste douăsprezece zodii chinezesti se rotesc la fiecare douasprezece ani. Se spune că horoscopul chinezesc a fost adoptat în Japonia, în anul 604, în timpul domniei împărătesei Suiko.

Potrivit legendelor chinezeşti, în ziua de Anul Nou, Buddha a chemat toate animalele la el, însă doar douăsprezece dintre ele au venit, şi astfel şi-au arătat devotamentul față de el. Drept recunoştinţă Buddha le-a onorat denumind anii cu numele lor, în ordinea în care au sosit.

Acest ciclu zodiacal a fost folosit în trecut şi pentru a indica ora și direcția. De exemplu, zodia Şobolan simboliza perioada cuprinsă între ora 23 și 1, iar Calul orele cuprinse în intervalul 11 și 13. În ceea ce priveşte punctele cardinale, Şobolanului i-a fost atribuit Nordul, iar Calului, Sudul.

2014 în plan financiar

Multe lucruri se vor schimba în bine în 2014 pentru persoanele născute în zodia Calului, care este foarte posibil să fi avut probleme financiare și pe plan amoros în anii anteriori. Dacă persoanele din zodia Calului vor reuși să devină independente din punct de vedere financiar, situația lor materială va deveni tot mai bună. Tot ce trebuie să facă este să-și administreze corect unele aspecte ale vieții.

Așa cum arată zodiacul chinezesc, anul 2014 le va face pe persoanele din zodia Calului să fie mai predispuse unor probleme de sănătate, fiind vorba cu precădere de afecțiuni pulmonare. De asemenea, va exista pentru ele un risc mai ridicat de a deveni victimele unor accidente. Pentru a contracara aceste ghinioane, nativii din zodia Cal sunt sfătuiți să doneze sânge.

Cuvantul de ordine va fi ACTIUNEA! Totul merge ca pe roate si trebuie sa fiti atenti sa nu va fortati prea tare. Va fi un an binecuvantat, insa obositor. Bucurandu-te si fiind frust in acelasi timp, linistea acestui an va fi platita cu rezervele de energie, de aici si o usoare epuizare.

Este un moment bun pentru a face toate ciudateniile la care ai putut visa vreodata. Asculta-ti inima! Vantul se poate schimba continuu, insa odata ce ti-ai ales drumul, urmeaza-ti intuitia. Planificarea, taraganarea si amanarea nu mai trebuie sa existe in vocabularul vostru. Influenta impulsiva a calului coroborata cu increderea de sine vor dicta actiunile si sentimentele in intregime.

Tonifiant si regenerativ, neastamparatul Cal va accelera pulsul si va aduce tensiune si stres in viata tuturor.

Tempoul Calului este rapid, dispozitia sa este sangvinica, insa inconstanta. Este un an excelent pentru improvizatii si inventii. Fiti cutezatori, indrazneti, socanti, chiar!

Iata cum arata ANUL CALULUI de LEMN pentru fiecare zodie in parte.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Sobolan

Se prevede un an dificil. Trebuie sa fii foarte conservator in evaluari sau in angajarea afacerilor pentru ca acest an te forteaza sa te bucuri mai mult si sa-ti cheltui banii, sau sa te angajezi in procese juridice. Vei fi obligat sa faci datorii si nu iti vei putea recupera banii creditati altora. Afacerile sentimentale nu se vor termina cu bine in acest an.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Bou

Un an zbuciumat si pentru Bou. Vei fi coplesit de afaceri financiare sau de o iubire nefericita si poti suferi un regres in buget sau poti fi implicat in accidente. O stare de suferinta grea poate genera intarzieri neasteptate si te va face incapabil sa onorezi niste angajamente. Cei mai negri nori vor aparea in toamna.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Tigru
Un an foarte fericit si foarte bun. Lucrurile se vor desfaura calm si se prevad promovari si evidentieri. Va fi un an in care Tigrul va face usor rost de bani si chiar va fi capabil sa economiseasca sau sa obtina venituri suplimentare. Vor fi multe serbari si celebrari acasa si vesti foarte bune.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Iepure
Un an bun pentru Iepure, norocul venind din partea unor oameni foarte binevoitori, care vor fi fericiti sa uzeze de influenta lor pentru beneficiul sau. Nu vei fi necajit de scandaluri sau imbolnaviri si de aceea vei fi in stare sa-ti recuperezi pierderile avute. Vei avea mult de calatorit sau vei petrece mult timp in distractii si chefuri.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Dragon
Un an amestecat plin de incertitudini si suprize. Unele vesti te pot supara sau iti pot schimba viata temporar, desi problemele tind sa se rezolve in timp singure. Asta daca nu te incapatanezi sau devii agresiv. Nu va fi usor, mai ales ca vei fi coplesit de griji reale.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Sarpe
Un an energic pentru Sarpe. Trebuie sa-ti infranezi emotiile si sa nu te pripesti daca vrei ca toate dorintele sa ti se implineasa. Probleme nerezolvate si necazuri iti pot afecta sanatatea. Cu toate acesta, va fi un an excelent, pentru ca norii negri vor fi trecatori.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Cal
Un an bun si prosper pentru Cal. Promovari si evidentieri merituoase iti vor aduce satisfactie si fericire. Planurile sunt indeplinite fara mari eforturi si vei fi norocos in tot ce vei intreprinde. Esti predispus la imbolnaviri contagioase, nu este recomandat sa vizitezi oameni bolnavi si sa te expui inutil. Nu trebuie sa rupi prietenii sau asociatii in acest an.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Oaie
Un an linistit si calm. Nu vei avea mari probleme acasa sau in activitate. Vei putea sa controlezi scena din culise si sa depasesti toate obstacolele din calea ta. Se prevede o usoara imbolnavire sau infectie, dar in general se va prospera in acest an. Unele probleme care te-au necajit in trecut se vor preschimba intr-o binecuvantare mascata.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Maimuta
Un an excelent pentru Maimuta, desi va face fata necazurilor si frustrarilor. Dificultatile tale se vor stinge incet, asta daca nu iti scufunzi singur barca si nu mai renunti la pretentii. Un an in care va trebui sa te aliezi cu oponentii atunci cand e clar ca nu-i vei putea invinge. Pentru a reusi trebuie sa fii conservator si un fin observator.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Cocos
Un an plin de incercari in care trebuie sa astepti prea mult si prea multe din cauza obstacolelor din drumul tau. Un an bun pentru a face politica sau a te folosi de diplomatie pentru ca vei avea de facut multe copromisuri cu dusmanii. In activitatea ta sunt probabile unele momente nefericite sau unele certuri. Se prevad vesti bune in familie.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Caine

Un an de expansiune si progres, dat fiind ca se prevad promovari si castiguri financiare reale si te vei gasi in varful puterii si al norocului. Unele vesti rele acasa, sau pierderea unor lucruri mici, apropiate, vor intuneca putin orizontul tau. Cu toate acestea, vei calatori mult si vei petrece mult. Un an in care va trebui sa-ti folosesti foarte mult intelectul.

ANUL CALULUI de LEMN pentru Mistret

Un an foarte bun daca vei evita speculatiile riscante si nu vei incredinta altuia banii tai. Beneficiile, care alta data ti se refuzau, vor veni acum din toate directiile, iar problemele dificile din trecut se vor transforma intr-o binecuvantare reala. ANUL CALULUI de LEMN, care începe pe 31 ianuarie, de ANUL NOU CHINEZESC 2014, va fi prosper si bogat pentru familie si cariera, pentru aceasta zodie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button