ȘTIRI

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Noul regulament şcolar:amenzi și muncă în folosul comunității, pentru absenţe

NOUL REGULAMENT ȘCOLAR. Sindicatele susţin că şcolile nu pot aplica amenzi, iar munca în folosul comunităţii nu este reglementată, informează realitatea.net.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. NOUL REGULAMENT ȘCOLAR: O altă noutate ar fi că părinţii vor avea dreptul să conteste notele primite de elevi. Amenzile pentru părinţii care nu se ocupă de şcolarizarea copiilor sunt între 100 şi 1000 de lei. Directorii de şcoli se gândesc deja cum ar putea aplica regulamentul şi, în caz că nu pot plăti, ce fel de munci ar putea presta părinţii, potrivit site-ului ȘtiriTVR.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. NOUL REGULAMENT ȘCOLAR: În regulament se mai precizează că părinţii nu mai pot motiva, pe propria răspundere, decât trei zile pentru copiii lor. Cu toate aceastea, au un drept în plus: acela de a contesta orice notă pe care elevul o primeşte la teze şi lucrări, iar profesorul trebuie să justifice nota în faţa elevului, a părintelui şi a directorului.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. NOUL REGULAMENT ȘCOLAR: În ceea ce privește elevii, regulile sunt ceva mai stricte. Mai exact, elevii nu au ce căuta în şcoală cu ţigări, alcool şi nici măcar cu brichete. Nu au voie să organizeze acţiuni de protest şi nici nu au voie să iasă din curtea şcolii, în timpul pauzelor.

NOUL REGULAMENT ȘCOLAR: Regulamentul este încă în dezbatere, dar se va aplica din acest an şcolar.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button