Antonio, un elev de 17 ani din București, premiat de NASA. A proiectat o stație spațială pe care pot trăi 10.000 de oameni

18 apr. 2024
1812 afișări
Antonio, un elev de 17 ani din București, premiat de NASA. A proiectat o stație spațială pe care pot trăi 10.000 de oameni
Antonio, un elev de 17 ani din București, premiat de NASA. A proiectat o stație spațială pe care pot trăi 10.000 de oameni | Sursă foto: captură video observatornews.ro

Un elev român din București, în vârstă de 17 ani, a fost premiat de NASA. Antonio Iordache s-a clasat pe locul 4 dintre cei aproape 30.000 de concurenți prezenți la concurs, veniți din 28 de țări.

Elev pasionat de fizică și astronomie din București, premiat de NASA

Antonio este pasionat de fizică și astronomie, iar pe parcursul anilor s-a înscris la toate concursurile din domeniu. A dat lovitura la competiția organizată de NASA, unde a reușit prin multă muncă și efort depus să iasă în evidență.

Elevul domiciliat în București s-a clasat pe locul 4 cu proiectul său. Acesta s-a gândit la o seră inteligentă care poate furniza hrană pentru 10.000 de oameni:

 Trebuie să iei în calcul orice, de la cum folosesti apa eficient pana la cum procesezi legumele si fructele pentru omenire, cum functionează societatea. M-am gandit la meritocratie, deoarece eu consider ca oamenii indiferent cat de mult si-ar dori aceasta libertate deplina nu au cum sa faca rost de ea deoarece avem nevoie de experti in domeniu sa ne conduca pe o colonie spatiala, spune Antonio.

Antonio a gândit soluții și pentru procesarea hranei pe nava lui. Acesta mărturisește că o seră inteligentă va furniza 20.000.000 de calorii pe zi pentru cei 10.000 de oameni.

Astronomul de 17 ani înființează un club de inginerie aerospațială

Băiatul pasionat de fizică a înființat și un club de inginerie aerospațială la școala în care învață.

Clubul a apărut în școala Jean Monnet acum un an. Directoarea a mărturisit că la început era sceptică, dar și-a dat seama pe parcurs că este un domeniu îndrăgit de tineri, potrivit observatornews.ro:

Acest club a aparut acum aproape un an la noi în şcoală, Am fost putin sceptică la început, mi se parea un domeniu total necunoscut mie. Le oferă posibilitatea de a face altceva, ceva care sa le placa, in care sa isi gaseasca drumul în viaţă şi să faca alegeri corecte, ca asta ne dorim cel mai mult de la ei.

Visul lui Antonio ar fi să ajungă la conferința NASA din Los Angeles, iar după vrea să facă pasul decisiv pentru cariera sa, adică să lucreze la NASA ori SPACEX.

Te-ar putea interesa și: 

Cookies