Antonescu: Unii n-au nici candidat la Preşedinţie, în vreme ce eu am deja şi prim-ministru

de:
04 apr. 2014
0 Afișari
Antonescu: Unii n-au nici candidat la Preşedinţie, în vreme ce eu am deja şi prim-ministru

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a spus, vineri, membrilor partidului din judeţele Sibiu, Braşov, Mureş, Alba, Covasna şi Harghita care au participat la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare în Regiunea Centru, că se simte „bine, încrezător” şi este „optimist”.

„Mă simt bine, sunt încrezător şi sunt optimist pentru că am conştinţa curată, am conştiinţa personală şi politică curată şi ştiu că împreună cu dumneavoastră facem un pas corect pe drumul drept. Sunt vesel, sunt bucuros şi aştept cu nerăbdare şi aceste alegeri (europarlamentare) şi cele care vor urma, pentru că am cu cine. Sunt membru şi preşedinte al unui partid în care, acum ştim toţi sigur, oamenii nu vin, nu rămân, nu lucrează numai pentru funcţii, pentru putere şi pentru beneficii, ci pentru nişte idei, proiecte şi un tip de solidaritate care ne face puternici atunci când alţii ne cred slabi şi ne numără şansele de a dispărea odată şi odată, de a nu-i mai încurca” , a spus Antonescu.

„Şi misiunea europarlamentarilor români se cam colectivizează. Se vorbeşte în termeni eroici: să meargă acolo să lupte. Candidaţii noştri nu merg acolo în cor, de mânuţă, ca fetele socialiste. Sunt fete liberale. Merg acolo pentru o Românie occidentală, europeană” , a spus Antonescu.

El a făcut referire, în repetate rânduri, la faptul că cei de la PSD „se văicăresc” mai tare decât liberalii în legătură cu scăderea PNL în sondaje, lucru în care a spus că nu crede. „Se văicăresc ei mai tare decât noi că scădem noi în sondaje. Cât mai e până când nu mai e Antonescu, noi suntem izolaţi, ei sunt pe cai mari. Azi veneam în maşină şi, ce să vezi, cică domnul Ponta se retrage din noiembrie din politică. Prea târziu. Eu nu vorbesc despre câte voturi va lua PSD, PMP. Vorbesc despre noi. N-am nicio îndoială că vom obţine rezultatul pe care ni l-am propus şi că vom demonstra care este alternativa la PSD”, a spus Antonescu. În încheiere, Antonescu le-a spus liberalilor că nu are de ce să nu fie vesel şi optimist.

„N-am de ce să nu fiu vesel. Ştiu foarte bine încotro mă duc, care sunt paşii şi cu cine-i fac. Unii n-au nici candidat la Preşedinţie, în vreme ce eu am deja şi prim-ministru”, a spus Antonescu, în aplauzele participanţilor. Când acestea s-au încheiat, Antonescu a adăugat: „Ca să nu fie nicio ambiguitate: când spun premier, vorbesc despre Klaus Iohannis”.

La finalul discursului său, Antonescu le-a înmânat EuroCampionilor – Norica Nicolai, Adina Vălean, Cristian Buşoi, Renate Weber, Ramona Mănescu şi Eduard Hellvig – cupa campionilor care s-a aflat pe scenă pe întreaga durată a ceremoniei de lansare a candidaţilor. La Sibiu, lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare s-au făcut pe acordurile melodiei „Oda Bucuriei”.

Cookies