ȘTIRI

Antonescu: Susţin ideea unei legi de amnistie pentru primarii în conflict de interese „public-public

„Eu cred că trebuie găsită o rezolvare şi pentru situaţiile trecute, pentru că aceşti oameni nu pot fi scoşi din locurile în care au fost aleşi de cetăţeni pentru că unii dintre ei respectând de pildă norme şi prevederi europene ISPA, erau în procesul de preaderare care le cerea unui primar sau unui consilier să reprezinte comunitatea. Nu avem de fapt, cel puţin potrivit filosofiei occidentale, un conflict de interese pentru că un conflict de interese este între public şi privat, acolo avem public – public”, a susţinut Antonescu la RTV, informează Mediafax.

Liderul PNL a precizat că ANI ar fi trebuit să sesizeze legiuitorul cu privire la „o greşeală de legislaţie”.

„Soluţia mea, pe care doresc să o discutăm, şi cred că o putem adopta, ca să scoatem aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă este pe de o parte o lege de amnistiere în ceea ce priveşte conflictul de interese – pentru că asta e acuzaţie penală şi amnistierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe (ale aleşilor locali care s-au regăsit în societăţile de utilităţi publice, n.r.), iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să solicităm ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că această idee va fi discutată la nivelul USL, precizând că juriştii pe care i-a consultat susţin această variantă.

Premierul Victor Ponta a declarat, în vară, că aşteaptă deciziile instanţelor privind incompatibilitatea reclamată de ANI în privinţa mai multor primari şi consilieri locali, pentru ca apoi Guvernul să se consulte cu ANI şi cu Parlamentul pentru a găsi o soluţie la această situaţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button