Antonescu, scos de pe lista de protocol. Băsescu: „E ca și cum te îmbeți,și eu te chem din nou”

de:
18 oct. 2013
0 Afișari
Antonescu, scos de pe lista de protocol. Băsescu:

Întrebat în emisiunea „Evenimentul zilei” cum comentează faptul că jurnalistul Ion Cristoiu îi reproșează că nu l-a invitat la Cotroceni și pe Crin Antonescu, președintele Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre o impolitețe, ci despre faptul că președintele Senatului nu a respectat protocolul.

„Sunt oameni care la ziua națională nu respectă o anumită conduită și sunt tăiați de pe listă. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, a avut un comportament destul de necuviincios, nu mai e pe lista de protocol, punct. După unii ar fi trebui să-l mai invit o dată să vad dacă face la fel. E ca și cum te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, și eu te chem din nou, că poate nu te îmbeți și data viitoare. Cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe listă, aici sunt niște automatisme”, a spus președintele Traian Băsescu.

A părăsit sala înainte de discursul președintelui
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a participat la învestirea Ramonei Mănescu, dar a plecat din sală după ce aceasta depus jurământul şi înainte ca preşedintele Traian Băsescu să îşi susţină obişnuitul discurs. Întrebat, ulterior, despre acest lucru, Băsescu a spus că Antonescu nu va fi niciodată preşedinte, pentru că nu respectă instituţia, iar liderul liberal a spus că a fost vorba despre un gest nepoliticos din partea sa, dar nu a vrut să asiste la un discurs fără legitimitate.

Cookies