Antonescu propune ca Becali să sponsorizeze cu 10.000 de euro grupul de rugăciune al Parlamentului

de:
17 mart. 2013
0 Afișari
Antonescu propune ca Becali să sponsorizeze cu 10.000 de euro grupul de rugăciune al Parlamentului

„Deşi am făcut demersurile necesare, noi, de vreo 11 ani, de când a avut loc o sesiune a Adunării Parlamentare a Ortodoxiei la Bucureşti aici, nu am plătit cotizaţia. Lucru pentru care noi suntem invitaţi acolo benevol, aşa, în calitate de reprezentanţi ai Ortodoxiei, adică a unei ţări, a unui Parlament dintr-o ţară ortodoxă, preponderent ortodoxă, pe banii, cum ar veni, ai celorlalţi membri. Soluţia cea mai serioasă şi cea mai corectă ar fi să plătim aceşti 10.000 – nici nu e un capăt de ţară. Primul demers – şi eu cred că e corect – este să cerem postul, să fie reprezentat şi Senatul şi, după aceea, într-o etapă următoare, să vedem dacă vrem să plătim cei 10.000 şi eu cred că ar trebui vorbit şi cu Ministerul de Externe… Nu vrem să-i plătim?! Nu vrem să-i plătim, nu…”, a semnalat senatorul PSD, Cristian Dumitrescu, membru al Grupului Ecumenic din senat Crin Antonescu, potrivit stenogramei şedinţei Biroului Permanent din Senat, din 11 martie.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a venit astfel cu propunerea ca Gigi Becali să dea aceşti bani: „Pomană curată. (…) Îl rugăm pe domul deputat Becali să ne sponsorizeze”, informează Rtv.net

Contactat de Rtv, Becali s-a arătat dispus să dea banii: „Eu şi peştişorului îi îndeplinesc dorinţe”, a spus acesta.

Varianta nu e tocmai salvatoare, spun alţi colegi, pentru că această contribuţie ar trebui să vină de la stat, nu de la persoane particulare.

„Nu, că am încercat eu din sponsorizări. Nu se poate primi. Ideea este să contribuie statul respectiv, Parlamentul respectiv ca să ai statutul… Şi am fi primit şi o funcţie de vicepreşedinte, şi un şef de comisie, în sfârşit, ceea ce se negociază în chestiunile astea”, a arătat Dumitrescu.

Cookies