ARHIVA B365

Antonescu: Pregătim moţiunea de cenzură până în 30 aprilie

Antonescu a anunţat că în conducerea PNL s-a decis ca la nivelul grupurilor parlamentare ale partidului să fie pregătit textul unei moţiuni de cenzură „împotriva Guvernului Ponta–Ghiţă–Hunor” până în 30 aprilie, scrie Mediafax.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură. Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare”, a spus Antonescu.

El a fost întrebat cum va depune PNL o moţiune de cenzură de vreme ce numărul parlamentarilor liberali a scăzut sub minimum necesar pentru astfel de demers, mai precis sub o pătrime din numărul total al parlamentarilor.

„Nu cred că pe o moţiune pe un asemenea subiect nu vom obţine minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României. Nu pot să vă spun acum exact de unde şi cum, evident că moţiunea va fi propusă şi va putea fi semnată şi de alte grupuri politice din Parlament”, a replicat liderul PNL.

El a fost întrebat dacă PNL este deschis la negocieri cu PDL sau PMP pentru iniţierea moţiunii de cenzură. „Nu mă deranjează ca pe o idee în care cred, ca pe o măsură pe care o cerem ca PNL, să vină votul şi susţinerea din orice direcţie”, a afirmat Antonescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button