Antonescu neagă că pregăteşte „executarea” lui Chiliman, pe modelul Ponta-Vanghelie

de:
22 aug. 2011
0 Afișari
Antonescu neagă că pregăteşte

Cele mai importante foruri de conducere ale PNL (Biroul Permanent, Dele­gaţia Permanentă şi Consiliul Naţional) se vor reuni la Mamaia. EVZ susţine că preşedintele Crin Antonescu se va folosi de această ocazie pentru a-l executa politic pe Andrei Chiliman, primar al sectorului 1 şi preşedinte al PNL Bucureşti. De asemeni, se pregăteşte o „înfierare” a liberalului Dinu Patriciu, aflat în dezacord în ultima vreme cu Crin Antonescu.

„Crin nu are nici un motiv obiectiv să-l demită pe Chiliman. De aceea, o va face printr-un gest aparent elegant: o să ne spună şi nouă, în partid, şi la televizor, că Chiliman e un tip grozav, e-n stare să-i şi mulţumească, dar că Bucureştiul este vârful de lance al campaniei USL şi, pe baza asta, trebuie să-şi asume el însuşi conducerea filialei”, crede un fost lider al partidului, conform EVZ.

Contactat telefonic, preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, nu crede că, la reuniunea liberală de la Mamaia, capul său va fi ghilotinat politic de Crin Antonescu.

„Sunt dezinformări aruncate pe piaţă de cei care doresc cu orice preţ să creeze fracturi în PNL şi în USL. Eu îl ştiu pe Crin Antonescu de 21 de ani. Îl ştiu şi îl cred un om de caracter, care nu se pretează la politicianisme de două parale. Iar eu, unul, am devenit imun la aceste politicianisme, de când fac mai multă administraţie, şi mai puţină politică”, a comentat baronul PNL de Sectorul 1.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni că relaţiile sale cu liderul liberalilor din Bucureşti, Andrei Chiliman, sunt unele normale şi a negat că, în viitorul apropiat, are de gând să preia coordonarea filialei, realtează Newsin.

Antonescu a făcut precizările, ca replică la informaţiile apărute luni într-un cotidian central, care a susţinut că preşedintele PNL are în intenţie ca, la Delegaţia Permanentă de la sfârşitul acestei săptămâni, să preia conducerea PNL Bucureşti, aşa cum a făcut Victor Ponta cu filiala condusă de Marian Vanghelie. „Nu am nici cel mai mic gând în acest sens, organizaţia de Bucureşti funcţionează, nu am avut niciun fel de discuţie în sensul acesta. Indiferent ce se va întâmpla pe parcursul timpului, Bucureştiul are oameni, organizaţiile din Bucureşti au oameni şi acum şi eventual pe viitor. Nu trebuie să-mi asum eu, şi nici prin cap nu mi-a dat chestiunea asta. Am cu ce mă ocupa, vă rog să mă credeţi”, s-a referit preşedintele PNL la posibilitatea de a-şi asuma coordonarea PNL Bucureşti.

Crin Antonescu a subliniat că relaţia sa cu Andrei Chiliman este una „foarte normală şi nu există nicio ruptură, aşa cum s-a speculat prin presă”.

„Citesc azi şi mă înfior cum urmează să omor eu pe dnul Chiliman şi pe dnul Patriciu deodată, acum, la Constanţa. Îmi pare rău, dar nu sunt pe ordinea de zi aceste subiecte, aceste crime, şi nu pot decât să constat cu tristeţe că un brand publicistic în România a ajuns chiar pe trepte destul de joase (…) Astea sunt pur şi simplu minciuni, dezinformări”, a mai afirmat Antonescu.

Cookies