Antonescu: Ponta a amenințat cu pușcăria inclusiv în ședințele USL

de:
18 apr. 2014
0 Afișari
Antonescu: Ponta a amenințat cu pușcăria inclusiv în ședințele USL

„Obsesia lor şi bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiţiei, nu în sensul de a-i lăsa justiţia în pace pe toţi politicienii – cum era până pe vremea lui Năstase – ci de a transforma justiţia în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă în Săptămâna Mare, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiţie. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu şi să folosească oarecum”, a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

El a precizat că aceasta este convingerea sa întemeiată pe nişte fapte. „Eu pur şi simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acel nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru”, a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a ameninţat cu puşcăria. „Da, da, da (…) nu pe mine, pe X, pentru că pur şi simplu s-a supărat pe el”, a replicat liderul PNL. „A făcut asta şi în Parlamentul României, nu la microfon, aşa…Da”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă în şedinţele USL Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria, iar liderul PNL a răspuns afirmativ.

Antonescu a precizat că în acest moment se pune problema de a fi apărată democraţia, câtă mai există în România, şi de a avea un partid stat în care factorul politic tranformă sistemul judiciar în „instrument politic de tip stalinist”.

Cookies