Antonescu: PNL nu va da votul unui guvern reformulat

de:
04 mart. 2014
0 Afișari
Antonescu: PNL nu va da votul unui guvern reformulat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că liberalii nu vor dat votul lor unui „guvern reformulat”.

„E un moment destul de special, pentru mine cel puţin (…) Nu e prima oară când vorbesc din postura de membru al opoziţiei, şi totuşi, ceva nou, ceva special există”, a spus Antonescu la începutul discursului său în plenul reunit al Parlamentului.

„Îl ascultam pe domnul prim-ministru, acelaşi din decembrie 2012, invocând un program, acelaşi din 2012, spunându-ne aceleaşi vorbe frumoase, ispititoare, convingătoare. Înţeleg că sunt oameni, parlamentari, partide, cetăţeni tentaţi să le creadă”, a continuat liderul PNL, citat de mediafax. 

Antonescu a precizat că el şi PNL nu mai pot crede vorbele premierului, pentru că le-au crezut o dată, le-au votat o dată, le-au învestit cu toată încrederea. „Nu putem astăzi, oricât am avea de-a face cu aceeaşi persoană, oricât ar fi de neschimbat programul de guvernare (…) şi oricât de frumoase ar fi cuvintele premierului, să-l credem”, a adăugat Crin Antonescu.

„PNL nu va da votul acestui guvern reformulat, va vota împotriva sa”, a precizat liderul PNL, menţionând şi motivele acestei atitudini. El a spus că, în opinia liberalilor, „nu se încalcă niciun articol al Constituţiei”, iar dacă va primi votul Parlamentului „va fi un guvern legal”.

Crin Antonescu a susţinut însă că „va fi un guvern profund ilegitim din punct de vedere electoral şi politic”.

„Mulţumindu-vă pentru colaborare, deşi nu pot spune că a fost o plăcere să fac afaceri cu dumneavoastră, doresc să va spun să încetaţi să spuneţi că lasaţi uşile deschise la Guvern. Acceptaţi şi învăţaţi că există şi onoare şi decizii politice care se respectă”, şi-a încheiat discursul Crin Antonescu. 

Cookies