Antonescu: Laura Codruța Kovesi ar putea deveni șef la DNA București

de:
07 oct. 2012
0 afișări
Antonescu: Laura Codruța Kovesi ar putea deveni șef la DNA București

”Mi se pare cã probabilitatea ca doamna Kovesi sã devinã şef al DNA este foarte mare. Sper sã nu se întâmple asta. Nu-l pot înţelege pe Victor Ponta (n.r. – cã a acceptat ca fostul procuror general al României sã plece la Bruxelles pe un post al statului român). Dacã am spus foarte clar cã, din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, cel puţin în perioada de dupã referendum, a acţionat în mod partizan politic, am spus-o aşa de tare încât domnul Ponta a mers pânã la a face autodenunţ la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luată”, a declarat Antonescu, sâmbãtã searã, la Antena 3, citat de Adevărul.

Liderul liberal a mai precizat că nu are ce face în această situați fiindcă decizia în legãturã cu Kovesi aparţine unui ministru al Justiţiei pe care partidul pe care îl conduce l-a propus. El a mai spus că, premierul şi ministrul Justiţiei sunt ”sub nişte presiuni din partea unor birocraţi de la Bruxelles, care cam duc de râpă Europa, în vreme ce urechează România”.

Fostul procuror general al României Laura Codruţa Kovesi a fost detaşatã la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioadã de trei ani, începând cu 3 octombrie, urmând a ocupa funcţia de înalt reprezentant la misiunea României la Bruxelles pe probleme de justiţie şi luptã anticorupţie.

Cookies