ARHIVA B365

Antonescu: La prezidenţiale, contracandidatul meu va fi cel mai probabil Ponta

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care ar fi în opinia sa scorul pe care l-ar obţine Mircea Geoană într-o eventuală candidatură la prezidenţiale, scrie realitatea.net.

Liderul PNL a apreciat că, în cazul în care Geoană ar fi susţinut de PSD, acesta ar putea să ajungă în turul II al alegerilor la 45%, în vreme ce Victor Ponta ar putea „să piardă foarte strâns sau să câştige foarte strâns”, în marja 48-52%. De asemenea, liderul PNL a opinat că Sorin Oprescu, susţinut de PSD la prezidenţiale, ar avea mai puţine şanse de câştig decât Mircea Geoană.

Totodată, Antonescu a susţinut că, în cazul lui Cătălin Predoiu, acesta nu ar face scorul politic al PDL.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că PDL va avea o problemă la alegerile europarlamentare deoarece PMP va „vampiriza” electoratul democrat-liberalilor.

„Nu ştiu dacă PDL va mai ajunge, după acest şoc la europarlamentare, la prezidenţiale. Pentru că va exista tentanţia din partea PMP şi presiunea din nou a domnului Băsescu de a-i unifica atunci, chiar şi cu preţul unor schimbări”, a mai declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că, cel mai probabil, contracandidatul său în turul II al alegerilor prezidenţiale va fi Victor Ponta.

„Dacă e de preferat, eu tot pe domnul Băsescu aş fi vrut să-l am adversar, dar nu se mai poate. Şi atunci, merge şi domnul Ponta. Adică şi domnul Ponta, dacă vorbim în termeni de box, deşi confruntarea prezidenţială nu e una de box, ai în cine să dai. L-aş prefera pe domnul Ponta”, a mai spus Antonescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button