ARHIVA B365

Antonescu: La ce să facem referendum pe tema câinilor? E doar o întârziere

Primarul general Sorin Oprescu a anunțat miercuri că va organiza un referendum local pentru a afla părerea bucureștenilor despre eutanasierea câinilor vagabonzi. Singura întrebare va fi „Sunteți de acord cu soluția radicală?”. Referendumul ar costa 4 milioane de lei, dar primarul general Sorin Oprescu nu are o soluție și pentru cazul în care bucureștenii vor răspunde „nu” la întrebarea de la referendum.

„Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini – şi mă număr printre iubitorii de câini – nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?”, a spus Antonescu.

„Întrebarea pentru administratori este „Ai un plan? Ai un buget? N-ai destui bani? Dar câți îți trebuie? Această problemă ar fi trebuit să treacă înaintea curățeniei publice, pentru că mizeria nu te omoară, înaintea milioanelor de crizanteme și de flori, foarte frumoase, dar mai întâi să nu ne mănânce copiii. În ordinea priorităților bugetare, trebuiau să fie mașinile de prins câini”

„Cum punem întrebarea la referendum? Doriți să fie omorâți toți câinii? Mulți nu vor să îi vadă pe stradă, chiar dacă nu vor să fie omorâți toți câinii. E mai logic ce a spus Băsescu: referendumul nu e decât o întârziere și o cheltuială. Primarul spune că vrea să facă presiune pe Parlament, dar nu aici trebuie făcută persiunea. Ai Consiliu General, ai susținere populară ai buget, dacă nu ai, spune, poate reușește mai mult Guvernul” – a declarat Antonescu.

„Trebuie luate toate măsurile posibile pentru ca acești câini să fie prinși. Principial, nu sunt pentru eutanasiere, dar mă tem că nu avem cum să rezolvăm această problemă, pentru că au trecut atâția ani. Problema se putea rezolva, la cât am cheltuit. Mă tem că acum trebuie să recurgem la eutanasiere.

Copilul acesta a murit într-un chip atât de îngrozitor din cauza oamenilor, nu din cauza câinilor.” – a mai spus Antonescu, care a subliniat faptul că legislația nu reprezintă o problemă, deoarece în alte orașe problema câinilor vagabonzi a fost rezolvată. 

PDL susține, de asemenea, că nu este necesar un referendum în acest sens, putând să se treacă la soluția eutanasierii câinilor nerevendicați. 

Și primarul liberal de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, spune că singura soluție este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi sau neadoptaţi de nimeni. 

Referitor la modul în care s-au cheltuit bani de la bugetul Primăriei Generale pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, datele oficiale arată că ASPA cheltuiește de cinci ori mai mult pe salarii decât pe sterilizări, deși are doar 8 hingheri
Șmecheria lui Oprescu din campania electorală: adăpostul de câini cu 10.000 de locuri zace gol.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button