Antonescu îi recomandă Marianei Câmpeanu să se gândească la demisie

de:
20 feb. 2014
0 Afișari
Antonescu îi recomandă Marianei Câmpeanu să se gândească la demisie

Întrebată dacă este analizată posibilitatea retragerii sprijinului politic sau a demisiei ori demiterii din funcţia de ministru a liberalei Mariana Câmpeanu, Pocora a răspuns: „A existat o discuţie între doamna Mariana Câmpeanu şi preşedintele Crin Antonescu în care preşedintele PNL, dincolo de faptul că înţelege situaţia personală şi are toată compasiunea pentru situaţia de sănătate a soţului domniei sale, i-a recomandat doamnei ministru Câmpeanu să se gândească la posibilitatea demisiei din funcţia de ministru al Muncii, urmând ca dumneaei să ia o decizie în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, pentru Mediafax. 

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii, dar şi că va cere instituţiilor statului să verifice problemele semnalate. Întrebat de jurnalişti dacă nu consideră, deci, că Mariana Câmpeanu trebuie să demisioneze, Ponta a răspuns că nu, adăugând că problemele semnalate trebuie verificate mai întâi de instituţiile statului, fără „a fi luate de bune afirmaţiile dintr-o zonă care, de obicei, se dovedeşte securistă”.

El a precizat că va cere o verificare în acest sens. din partea instituţiilor abilitate. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigaţii Media. Informaţiile apar într-un material de presă publicat marţi de Centrul de Investigaţii Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei şi a familiei, printr-un demers „nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”, demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii. „Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete, şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. (…) Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Câmpeanu.

Citește și Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, i-a acordat soţului pensie şi cel mai mare grad de invaliditate

Cookies