Antonescu îi răspunde lui Sârbu: Nimeni din familiile noastre nu a avut şi nu are afaceri cu Blejnar

de:
12 mart. 2013
0 Afișari
Antonescu îi răspunde lui Sârbu: Nimeni din familiile noastre nu a avut şi nu are afaceri cu Blejnar

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, în legătură cu ipoteza ca Sorin Blejnar să fie primit în PNL.

„Dacă aş dori să dezvolt foarte mult subiectul, să comentez declaraţiile domnului Sârbu, ar trebui să vorbim despre lucruri spectaculoase. Ar trebui să spun că nu dintr-o direcţie bună vin acuzaţii fantasmagorice sau ipoteze fantasmagorice legate de o eventuală apropriere a domnului Sorin Blejnar de noi. Nu există niciun pericol în felul acesta, nimeni din PNL, nimeni din familiile noastre nu face afaceri şi nu a făcut afaceri cu domnul Blejnar, deci nu există acest pericol”, a declarat Antonescu, citat de rtv.net.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu a existat „vreo mare discuţie” în USL, în legătură cu trecerea a 32 de primari PDL la PSD în judeţul Mehedinţi.

„Ar trebui să vorbim despre cei 32 de primari ai PDL, din judeţul Mehedinţi, pe care după alegeri PSD i-a adus în rândurile sale, fără să existe în legătură cu asta vreo mare discuţie. Cazul Stănişoară este încheiat, Mihai Stănişoară este membru al PNL, în condiţiile pe care vi le-am prezentat public şi acest lucru nu face subiectul vreunei discuţii anunţate în USL. Dacă cineva doreşte să facă subiect de agendă, o discutăm această problemă cu mare plăcere, chiar dacă asta va însemna probabil suplimentarea ordinii de zi şi cu alte probleme, poate mai importante decât aceea a venirii sau a plecării domnului Stănişoară”, a mai afirmat liderul PNL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, la RFI, că în USL va avea loc o discuţie despre trecerea lui Mihai Stănişoară la PNL şi despre ce se va întâmpla în viitor, el arătând că o întrebare poate fi ce va face PNL dacă, de exemplu, Sorin Blejnar ar vrea să intre în acest partid.

Ilie Sârbu a precizat că social-democraţii sunt iritaţi „parţial” de înscrierea fostului lider PDL, Mihai Stănişoară, în PNL. „Îi luăm pe toţi în carul puterii? Dacă-i aducem pe toţi la noi, cu cine mai facem dreptate? Iarăşi cu iepuraşii pe care-i vom găsi prin grădina corupţiei?”, a spus Ilie Sârbu, citat de rtv.net.

Întrebat dacă există o iritare la PSD faţă de intrarea lui Mihai Stănişoară în PNL, Ilie Sârbu a răspuns: „Parţial, parţial. Unii dintre colegi pe bună dreptate sunt nemulţumiţi că acum lideri importanţi din PDL îşi caută loc, fiind noi la putere, în Partidul Naţional Liberal. PSD-ul a luat această decizie şi o respectă, chiar dacă pe alocuri, să spunem, în ţară, nu putem controla chiar toată situaţia, dar măcar la nivel central, când e vorba de lideri importanţi, am respectat această decizie de a nu le da şansa să fie mereu la putere. Ne-am confruntat cu ei, i-am criticat, i-am arătat cu degetul şi de-acum doar faptul că au trecut la noi nu mai au nici un fel de vină, au devenit imaculaţi, sunt persoane de o moralitate politică înaltă şi îi luăm pe toţi în carul puterii? Nu cred că e corect! Dar sigur, fiecare partid din alianţă are propria sa politică, ce poate să fie bună, poate să nu fie bună. Dânşii pot aprecia, nu cred că ne putem noi implica în deciziile interne ale PNL-ului”.

Cookies