Antonescu, despre Iniţiativa România Liberală: E un soi de politică de tomberon, iar cu Chiliman

de:
20 apr. 2013
0 Afișari
Antonescu, despre Iniţiativa România Liberală: E un soi de politică de tomberon, iar cu Chiliman

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti cum comentează lansarea Iniţiativei România Liberală, în care sunt implicaţi Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, dar şi Mihai Răzvan Ungureanu.

„Asta e un soi de politică de tomberon, iar cu Chiliman şi Moisescu. Zău aşa…”, a replicat preşedintele PNL, refuzând să facă alte comentarii în condiţiile în care nu este vorba despre un partid politic.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală, care îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, urmează să fie lansată luni, la eveniment fiind invitaţi să participe şi Mihai Răzvan Ungureanu şi Sever Voinescu.

„Luni, 22 aprilie, în ziua în care se împlinesc 23 de ani de la debutul mitingului pentru libertate din Piaţa Universităţii, va avea loc lansarea platformei politico-civice Iniţiativa România Liberală. Într-o societate românească marcată de criza economică, instituţională şi morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puţin reprezentaţi politic, Iniţiativa România Liberală promovează valorile liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri.

De asemenea, se menţionează că „în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, Iniţiativa România Liberală propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali”.

„Iniţiativa România Liberală reuneşte, printre iniţiatori, reprezentanţi ai tututor segmentelor menţionate. Printre membrii-fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun”, precizează sursa citată.

La evenimentul de lansare, care va avea loc la ora 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitaţi Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase precum şi „alte personalităţi de dreapta ale vieţii publice din România”, conform comunicatului.

Cookies