Antonescu, despre anchetele privind referendumul: Cer procurorului general explicaţii publice

de:
16 aug. 2012
0 Afișari
Antonescu, despre anchetele privind referendumul: Cer procurorului general explicaţii publice

Declaraţiile lui Crin Antonescu:

Când eşti simplu cetăţean încalci Constituţia dacă încalci nişte legi. Traian Băsescu nu avea cum să încalce Constituţia ca un preşedinte, pentru că nu este preşedinte. Din punct de vedere juridic, este în regim de simplu cetăţean, de om politic oarecare. Nu are o funcţie în stat prin care să încalce Constituţia.

Aştept de la procurorul general, de la preşedintele CSM şi de la ministrul Justiţiei răspunsuri urgente, pentru că un număr mare de cetăţeni sunt îngrijoraţi.

Nu sunt de acord cu cererea lui Ponta ca Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii. Sper că este doar o vorbă de polemică politică şi nu o vorbă de ministru al Justiţiei.

Îi cer lui Victor Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, să sprijine acest demers de clarificare.

Îi cer public preşedintelui CSM să convoace o şedinţă a acestui for, în care să discutăm şi să ne lămurim asupra acestor aspecte.

Cer de urgenţă ca procurorul general să ofere explicaţii publice despre aceste cercetări. Fac acest lucru în calitate de preşedinte care are nişte obligaţii. Este o anchetă fără precedent cu un scop politic şi îi are în vedere pe cei care s-au prezentat la vot la referendum. Nu formulez niciun fel de acuzaţie la adresa Parchetului şi la măsurile pe care le întreprinde. Nu împiedic în niciun fel desfăşurarea cercetărilor. Având însă în vedere amploarea acestor cercetări, cer procurorului general să ofere explicaţii publice în legătură cu natura, mijloacele şi scopul acestor cercetări. Şeful acestei instanţe are datoria să informeze opinia publică.

 

Sursa: Mediafax

Cookies