ARHIVA B365

Antonescu atacă Partidul Conservator: Dacă e nemulţumit, poate să plece

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a invitat Partidul Conservator să plece din alianţa cu liberalii, dacă are vreo nemulţumire.

„Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic”, a avertizat liderul PNL, după şedinţa Biroul Permanent Naţional al PNL, citat de Realitatea.net.

El a arătat că USL „nu a fost construită pentru a se juca de-a mofturile cu conservatorii”. „Dacă dânşii au luat hotărârea de a denunţa (protocolul – n.r.), dar aş vrea să o văd oficial, atunci drum bun, cale bătută, succes în viaţă. Noi am construit USL nu ca să ne jucăm de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva. USL este o construcţie foarte serioasă în care două partide mari – PSD, PNL – negociază, se întorc, îşi fac concesii unul altuia. Nimeni nu a câştigat decât PC şi nimeni nu e mai puţin îndreptăţit decât PC să transmită un soi de ameninţări pe care nu le ia nimeni în serios”, a mai spus co-preşedintele USL.

Întrebat dacă PC a comunicat PNL motivele de nemulţumire, el a răspuns că nu a avut nicio comunicare. „N-am nicio comunicare oficială de la PC şi chiar acest lucru în sine este inacceptabil”, a afirmat Crin Antonescu. El a adăugat că, atunci când s-a constituit USL, Partidului Conservator a obţinut „nişte lucruri şi toată lumea le-a respectat”. „Noi atunci când am constituit USL şi ACD am garantat asociaţiilor conservatori nişte lucruri. Toată lumea, şi noi, şi PSD le-am respectat. Partidul Conservator a vrut grupuri parlamentare, PC are grupruri parlamentare, PC a vrut să aibă reprezentare la nivelul administraţiei publice locale, este reprezentat, are un preşedinte de Consiliu Judeţean, mai mulţi vicepreşedinţi, numeroşi consilieri, foarte numeroşi. PC a dorit să fie parte la guvernare şi are două portofolii, dintre care unul major”, a mai spus Antonescu.

Ce răspunde PC

Ulterior, preşedintele PC, Daniel Constantin a constatat divorţul oficial de PNL, dar a susţinut, la rândul său, că USL rămâne în picioare.

„Eu nu vreaiu să punen în pericol USL, chiar dacă ACD nu mai funcţionează. Nu am ieşit public cu nemulţumirile noastre şi nu o vom face nici acum. E ca-ntr-o căsnicie, când se întâmplă o despărţire: soţul să vina pe soţie, soţia pe soţ, dar merge toată lumea mai departe”, a spus Constantin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button