ARHIVA B365

Antonescu, atac la Victor Ponta: „Ponta vrea tare proiectul Roşia Montană, este parșivel”

Crin Antonescu a declarat că, în opinia sa, premierul Victor Ponta „vrea tare” proiectul de la Roşia Montană, dar „nu asumă răspunderea”, ci o pasează Parlamentului, apreciind că face „un joc parşiv”. 

El a amintit, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, că primul care a spus că nu mai are rost dezbaterea din Parlament a fost Victor Ponta. Preşedintele Senatului a menţionat că singurul mod în care se poate opri dezbaterea din Parlament este ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe proiect, iar în caz contrar să vină în Parlament să-şi susţină punctul de vedere în favoarea proiectului.

„Eu sunt acuzat de antepronunţare, dar primul care a spus că votează împotrivă este premierul”, a mai spus Antonescu, apreciind că „a început un joc destul de parşivel”.

Crin Antonescu a arătat că, după ce el a anunţat cum va vota, nu s-a mai discutat despre proiect, ci despre el, fiind lansate şi o serie de „minciuni”. Antonescu a acuzat „campania” declanşată de PSD împotriva sa, începând cu premierul:

„Premierul a reacţionat că a fost o lovitură împotriva domniei sale, deşi noi nu am anunţat decât că votăm la fel ca el”, a mai spus liderul PNL.

„Dacă PSD vrea să-l facă (proiectul – n.r.), de ce nu vine în Parlament să-l susţină? (…) Nu poţi să vrei să faci ceva cu mâna altuia”, a afirmat, de asemenea, Antonescu.

Premierul Victor Ponta a arătat că în cazul proiectului de lege legat de Roşia Montană s-a supărat pe cei care nu au analizat datele Guvernului privind necesarul de investiţii şi despăgubirile pe care le pot cere acţionarii companiei canadiene.

„M-am supărat pe cei care, înainte de se uita pe aceste hârtii, înainte de a-i chema şi pe unii şi pe alţii, au zis: «Eu sunt contra!»”, a spus Ponta.

Întrebat dacă s-a supărat şi pe Crin Antonescu, Ponta a răspuns: „Nu, nu neapărat. Primul care a fost, într-un mod oarecum extrem de demagogic, ca să spun direct, a fost Vasile Blaga. Primul care a ieşit a fost domnul Vasile Blaga, înţeleg în opoziţie. Declaraţia domnului Antonescu – eu nu am spus că trebuie să voteze proiectul. Eu am spus un singur lucru pe care l-am discutat cu domnia sa vineri: hai să facem acea comisie, hai să ducem oamenii din piaţă sau din Roşia Montană în Parlament, să-i ascultăm, să punem toate aceste date şi la final evident se ia o decizie prin vot”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button