Târg de antichităţi, cu maşini de epocă, mobilier şi cărţi GALERIE FOTO

de:
01 apr. 2011
0 afișări
Târg de antichităţi, cu maşini de epocă, mobilier şi cărţi GALERIE FOTO

Prima ediţie a târgului de profil Antique Market, desfăşurată la Romexpo în perioada 31 martie – 3 aprilie , nu a atras prea mulţi cumpărători. Nici pasionaţii acestui segment nu au fost într-un număr prea mare la târg. Nici măcar maşinile de epocă, aflate la intrarea în complexul expoziţional, nu i-au atras prea mult pe locuitorii Capitalei. Astfel, vineri la prânz curioşii de la Antique Market puteau fi număraţi pe degete, în ciuda somptuozităţii tuturor exponatelor.

Piese de mobilier, decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării sau vehicule de epocă au fost expuse, dar fără succes, la Antique Market. Unii colecţionari au declarat chiar că se aşteptau la un astfel de eşec. Dacă unii spun că acum bucureştenii nu mai prezintă niciun interes pentru obiectele de excepţie, alţii dau vina pe recesiune pentru lipsa oricărui venit la o zi şi jumătate de târg. Nici cărţile de anticariat nu au lipsit de la târg. Printre publicaţiile de vechi se numărau şi o carte de vânătoare scrisă în timpul lui Hitler, în 1945, unele scrise cu cromolitografii lucrate în foiţe de aur, dar şi unele publicate acum mai bine de un secol.

Unul dintre colecţionari a declarat, cu o oarecare repulsie, că nu face altceva decât să plimbe anitichităţile de la un eveniment de profil la altul. ”La ora actuală nu mai e niciun succes cu cartea (publicată acum zeci de ani). Am gravuri, litografii vechi, telegrame vechi, însă, am vândut nimicuri de 10 lei. Oamenii care vor să cumpere nu au bani, iar cei care au bani nu ştiu ce să cumpere. Eu dacă nu prind preţul pe care îl vreau eu, prefer să nu vând. Nu sunt chiar muritor de foame ca să nu aştept preţul pe care îl vreau”, a declarat pentru B365.ro unul dintre expozanţi.

Citeşte şi  Sejururi reduse cu până la 20% la târgul de turism de la Romexpo

Cookies