Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Ministrul Sănătății: România are nevoie de 30 de milioane de comprimate

07 mart. 2022
366 Afișari
Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Ministrul Sănătății: România are nevoie de 30 de milioane de comprimate
Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Ministrul Sănătății România are nevoie de 30 de milioane de comprimate | Sursă foto: Facebook-Ministerul Sănătăţii - România

Alexandru Rafila a anunțat că Antibiotice Iași va începe marți producția de pastile cu iod. Compania are la acest moment substanța necesară fabricării medicamentelor și urmează să producă 2,5 milioane de comprimate.

Antibiotice Iași va produce 2,5 milioane de pastile cu iod

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă în cazul unui atac nuclear, România ar fi pregătită. Ministrul Sănătății a anunțat că de mâine, 8 martie 2022, va începe producția de pastile cu iod în cadrul companiei Antibiotice Iași, scrie News.ro. Conform necesarului ce a fost realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică și Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătății, pentru România este nevoie de 30 de milioane de astfel de pastile. Antibiotice Iași urmează să producă cele 2,5 milioane de comprimate, în 48 de ore.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat:

”Nu cred că o să fie probleme. Aș vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicație pentru o anumită categorie de persoane.”

Pastilele cu Iodură de Potasiu nu trebuie consumate preventiv

Ministerul Sănătății a anunțat vineri, 4 martie 2022, că pastilele cu iod nu trebuie luate în mod preventiv. Acest tip de comprimate se administrează doar la îndrumarea doctorului. Medicii endocrinologi avertizează că un consum preventiv a acestor tip de pastile poate duce la afecțiuni grave ale tiroidei.

Ministrul Sănătății a afirmat că pastilele vor fi distribuite către direcțiile de sănătate publică, de la nivelul fiecărei primării din București. Astfel că, în caz de nevoie, autoritățile medicale locale vor asigura distribuirea, într-un timp cât mai scurt, a pastilelor cu Iodură de Potasiu. În cazul unui atac nuclear acest tip de pastile se iau doar în primele ore.

Farmaciile de pe teritoriul României au rămas, în ultima săptămână, fără comprimate cu iod. Mulți oameni au cumpărat pastilele de teama unui atac nuclear.

Cookies