ANSVSA: Rusia anunţă că a suspendat importurile de vită din România. Acestea nici nu au loc

de:
06 aug. 2014
1 Afișari
ANSVSA: Rusia anunţă că a suspendat importurile de vită din România. Acestea nici nu au loc

Referitor la ştirea conform căreia Autoritatea federală sanitar veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor) informează ca a suspendat, începând de miercuri, importurile de carne de vacă şi bovine vii din România, ANSVSA precizează că România nu are relaţii comerciale de acest gen cu Federaţia Rusă, informează Mediafax.ro.

România nu exportă bovine, carne de bovine şi produse din carne de bovine în Federaţia Rusă.

Începând cu anul 1995, în România nu a fost înregistrat nici un caz de formă clasică sau atipică de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB), până la recenta depistare a unui caz izolat.

„Forma atipică de ESB depistată în ţara noastră este un caz izolat şi nu o epidemie. Autorităţile romane investighează în acest moment condiţiile în care acest caz a apărut şi informează în permanenţă organizaţiile internaţionale în domeniu. Organizaţia Mondiale a Sănătăţii Animalelor (OIE), a acordat Romaniei în luna iunie a acestui an, certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru ESB”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Romania a efectuat, în ultimii 19 ani, 2.905 teste histopatologice şi a analizat 868.246 de probe, toate cu rezultate negative, pentru supravegherea ESB, mai spus reprezentanţii autorităţii.

Cookies