FIT CITY

ANSVSA, după verificarea fermelor din Argeș și Dolj: „Laptele nu e contaminat”

Nu laptele ar fi la originea contaminării cu E.coli a brânzei de vaci produse la fabrica din Brădet, arata primele probe analizate de ANSVSA.

„În urma controalelor făcute până acum nu există probleme în fermele din România. Laptele este conform și poate pleca către procesare fără alte rezerve. La ora la care discutăm vorbim de toate fermele din România”, a explicat președintele ANSVSA Andrei Butaru, conform agerpres.ro.

În ceea ce privește rezultatele probelor prelevate de la cele două ferme din Argeș și Dolj, șeful ANSVSA a subliniat că le va face publice în momentul în care vor fi finalizate, însă primele probe au ieșit negative, iar altele mai sunt în lucru.

„Noi facem controale în fermele din Argeș și Dolj pentru că așa ne cere procedura, iar când se vor finaliza toate analizele pe care le-am recoltat vom face declarații sau vom transmite un comunicat de presă. Primele rezultate au ieșit negative, dar mai avem și altele în lucru. Nu pot spune când se vor finaliza, dar când le vom avea le vom face publice. Am vrut să fac aceste precizări pentru că s-a creat o psihoză în rândul populației și oamenii trebuie să știe că laptele este conform, că nu sunt probleme pe lapte, iar fermierii trebuie să își ducă activitatea în mod normal”, a spus Butaru.

Fermierii vor să îl dea în judecată pe ministrul Agriculturii care a spus în urmă cu două zile că brânza de Brădet ar fi fost contaminată cu E.coli prin lapte.

Ieri, ministrul Agriculturii şi-a nuanțat declaraţia care i-a înfuriat pe fermieri.

„Eu nu am spus de niciun fel că laptele este de vină. Eu am spus un singur lucru: că la testele pe care le-a făcut ANSVSA în comerţ, nu în fabrica respectivă, a rezultat că 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci este contaminată”, a spus Achim Irimescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button