GREEN CITY

Ansamblul RomaFest (RO) & Gypsy Hill (UK) @ IRAF

Ajuns la cea de-a sasea editie a festivalului, International Romani Art Festival (IRAF) are loc, incepand cu acest an, la Gradina Uranus din Bucuresti, in perioada 7 – 10 iunie 2012.

Ca şi la ediţiile precedente, organizatorii acestui eveniment incearca sa promoveze muzica si traditiile rome printr-un festival de inalta calitate. Primele 4 editii, IRAF s-a desfasurat la Timisoara si Cluj, iar anul trecut, la Cluj-Napoca.

IRAF te asteapta si in 2012 cu 4 zile de muzica, dans teatru, film (Noaptea alba a filmelor negre/Coyote Café/10 iunie/23.00, intrarea libera), moda, fotografie, lansari de carte, prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc si activitati dedicate copiilor.

IRAF te mai asteapta si cu invitati din 11 tari.

Unul dintre cele mai aclamate ansambluri de dans din Romania, Romafest s-a format in urma festivalului de dans si cantec tiganesc transilvanean din Gornesti (Mures) in 1997.

De atunci cariera lor a luat amploare rapid artistii fiind cunoscuti pentru senzationalele lor spectacole care imbina ritmuri rapide, antrenante si foarte dificile sustinute atat in tara cat mai ales in afara granitelor. Printre altele, Romafest se pot lauda cu colaborari de succes ca cea pe care au avut-o cu vestitul Cirque du Soleil. Sustinatori ai traditiei, artistii isi propun prin muzica lor sa contribuie la conservarea culturii rome transilvanene. Prestatiile lor sunt un exemplu uimitor de autenticitate dezlantuita intr-un sincron perfect.

In cadrul IRAF Romafest va prezenta spectacolul Verbunk, aducand in fata publicului nu mai putin de 16 dansatori (8 fete si 8 baieti) si 4 muzicanti.

www.romafest.com

Cel mai nou proiect venit din Londra, pus pe picioare de DJ Kobayashi si producatorul Herbert Newbert. Gypsy Hill aduna la un loc puterea si alamurile balcanice cu liniille rapide de chitara rock mediteraneana, melodii evreiesti si arabe, linii de bass masive si o groaza de ritmuri, sunete electronice si scratch-uri.

Inceput ca un proiect duo, Gypsy Hill s-a dezvoltat repede intr-un live band de 7 artisti, a carui reputatie creste constant pentru show-urile explozive, in care aduc pe scena o intreaga nebunie de efectele vizuale, proiectii colosale si dansatori. Desi o prezenta recenta in peisajul muzical in acest format full-band, Gypsy Hill au colindat deja Europa, fiind invitati la unele dintre cele mai importante festivaluri si evenimente de gen ca Fusion Festival, Bestival, Fantastik Balkan, Balkan Circus, Portobello Festival, Emigrantski Disco ca sa nu mai vorbim de prestatia aclamata a artistilor din editia cu numarul 5 a IRAF.

Recent cei de la Gypsy Hill au preluat o serie de proiecte de remix pentru nume mari ca Balkan Beat Box, Al Jawala sau Boom Pam. Mai mult, artistii lucreaza si la un album nou, care urmeaza sa fie lansat anul acesta.

www.myspace.com/gypsyhill

Pret / bilet

28 lei / zi – bilete disponibile numai la locatie in zilele evenimentelor

75 lei abonament disponibile in zilele de 07 si 08 iunie 2012 la locatie

Pana pe 6 iunie, abonamentele costa 60 lei si sunt disponibile pe  www.bilete.ro

Primele 100 de abonamente achizitionate de pe www.bilete.ro primesc bonus de 50% la achizitionarea unui bilet la urmatorul eveniment organizat de Asociatia TURN. Atentie pastrati biletele pentru a beneficia de reducere.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatul National al Copiilor Bucuresti si la Casieria Metrou Unirii 1 Bucuresti.

Parteneri media: Radio Guerrilla, B24 FUN, Kamikaze, Suplimentul de cultura, Be Where, Vice

www.oops.ro, www.gingergroup.ro, www.yazeeginger.ro, www.b365.ro, www.sub25.ro, www.revistadepovestiri.ro, www.bucharestherald.ro, http://ro.tilllate.com, www.modernism.ro, www.metropotam.ro, www.urban.ro, www.iconcert.ro, www.orasulm.eu, www.teenpress.ro, www.tonight.eu, www.hypestreet.ro, www.hipmag.ro, www.studentie.ro, www.infomusic.ro, www.metalhead.ro, www.220.ro, www.inoras.ro, www.no3.ro, www.timisoara.ro, www.musicnights.ro, www.stiumuzica.ro, http://blogu.lu/, www.cinefan.ro, www.filmreporter.ro

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de TURN Cultural Association, in colaborare cu BuBu Bookinghouse and Events.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button