Ansamblul imobiliar Blue Tower din Colentina a intrat în faliment. Planul de reorganizare este considerat fantezist

de:
08 dec. 2010
3 afișări
Ansamblul imobiliar Blue Tower din Colentina a intrat în faliment. Planul de reorganizare este considerat fantezist

Firma intrase în insolvenţă în toamna anului 2009, după ce a acumulat datorii de 27 de milioane de euro, cel mai mare creditor fiind banca Alpha Bank, finanţatorul proiectului, scrie zf.ro.

Compania a propus un plan de reorganizare, dar judecătorul sindic a solicitat opinia practicianului în insolvenţă Vulpescu Dumitru-Remus cu privire la posibilitatea de realizare a acestuia, dar răspunsul a fost negativ.
„Planul de reorganizare a fost considerat fantezist şi chiar fraudulos. Creditorul a făcut estimări de venituri din vânzarea apartamentelor pe care nu a reuşit să le realizeze într-o piaţă normală, înainte de intrarea în insolvenţă. Instanţa a decis că are competenţa să soluţioneze cauza pe baza probelor de la dosar şi a opiniei practicianului şi a decis deschiderea procedurii de faliment”, a declarat pentru zf.ro Simona Miloş, colaborator al firmei RVA Insolvency Specialists, administratorul judiciar al firmei şi partener al casei de avocatură Stănescu, Miloş Dumitru şi Asociaţii (SMDA).
Reprezentanţii Alpha Bank, care au o expunere de aproape 14 milioane de euro pe Blue Tower, au solicitat şi ei opinia PricewaterhouseCoopers cu privire la şansele de realizare a planului de reorganizare, dar opinia a fost de asemenea negativă, potrivit Simonei Miloş.

Un alt creditor semnificativ este firma de construcţii Total Confort, cu o expunere de 1,5 milioane de euro, o sumă de asemenea semnificativă fiind reprezentată de avansurile achitate de cumpărători pentru câteva zeci de apartamente.

Firma urmează a fi lichidată, iar activele vor fi scoase la vânzare, urmând ca lichidatorul să caute în primă fază un investitor dispus să preia proiectul în faza actuală, cu un grad de finalizare de 75% şi să mai investească aproximativ 5 milioane de euro pentru finalizarea blocului cu 16 etaje.Acesta reprezintă unul dintre cele mai mari falimente în rândul ansamblurilor rezidenţiale din Bucureşti, un alt caz fiind proiectul Cortina Residences, din zona Băneasa.

Înainte de debutul crizei, dezvoltatorii proiectului încercau să vândă garsoniere cu preţuri pornind de la 78.000 de euro plus TVA.

Cookies