Ansamblul „Constantin Brâncuşi” din Târgul Jiu va fi modernizat

de:
06 iul. 2015
2 Afișari
Ansamblul

Modernizarea va fi făcută de arhitectul Dorin Ştefan, cel care a câştigat concursul de soluţii organizat de Primăria Târgu-Jiu.

Potrivit viceprimarului oraşului Târgu-Jiu, Aurel Popescu, câştigătorul concursului de soluţii este un nume foarte cunoscut în domeniu, acesta obţinând proiecte şi la competiţii internaţionale din Dubai şi Malaezia, informează evz.ro.

 

Proiectul constă în reabilitarea şi modernizarea zonei protejate Ansamblul Constantin Brâncuşi, reprezentanţii municipalităţii afirmând că vor fi construite pasaje, parcări subterane şi o zonă pietonală cuprinsă între Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului.

„Arhitectul care a câştigat concursul este un nume foarte cunoscut în branşă, a fost chiar o surpriză plăcută şi pentru membrii comisiei care au fost reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Uniunea Arhitecţilor din România. După ce au fost prezentate toate planşele, toate propunerile văzute de către licitant a fi cele mai interesante, s-a trecut la faza următoare care a constat în desecretizarea documentelor. Domnul Dorin Ştefan este un renumit arhitect, a participat la foarte multe competiţii şi a şi câştigat cu foarte multe proiecte competiţii internaţionale în Dubai, Malaezia. În ceea ce priveşte proiectul nostru, e vorba de spaţii de pasaje, cât şi de parcări subterane, zona se doreşte a fi una pietonală de la Masa Tăcerii până la Coloana Infinitului. Deocamdată nu putem discuta despre partea financiară, proiectul în sine se ridică la o sumă foarte mare. Noi vom trece la faza următoare, la dezvoltarea de proiecte, vom putea lucra şi pe porţiuni pentru că astfel vom putea elabora proiecte şi pe fonduri europene. Bugetul local nu ar putea să suporte aceste sume şi apelăm astfel la finanţare europeană”, a spus Aurel Popescu.

Cookies