ȘTIRI

Ansamblu rezidențial cu 60 de blocuri cu 9 și 11 etaje, lângă Pădurea Băneasa

Un nou ansamblu rezidențial ar putea fi construit lângă Greenfield Residence. Terenul pe care se propune investiția se află pe Aleea Teișani în aproprierea Pădurii Băneasa. Conform Planului Urbanistic Zonal, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei, se intenționează construirea a aproximativ 60 de blocuri cu regim de înălțime P+9 și P+11. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect va fi realizat și un „centru comunitar” cu grădiniță, școală și spații comerciale.  

Terenul de pe Aleea Teișani se află în subzona locuințelor individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri situate în noile extinderi sau enclave neconstruite (L1C). Prin urmare, prin noul PUZ se dorește creșterea considerabilă a regimului de înălțime reglementat.

„Mi se pare că nu e nicio problemă cu condiția ca realizarea rețelelor edilitare să fie în sarcina dezvoltatorului”, a spus arhitectul Constantin Enache, membru în Comisia de Urbanism. 

Planul Urbanistic Zonal pentru noul ansamblu rezidențial a primit avizul de oportunitate de la Comisia de Urbanism, însă pentru a fi realizat este necesară aprobarea Consiliului General al Municipiului București. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button